Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Informatie

Dames Voor Na Vieren is een Nederlands cabaretduo, dat gevormd wordt door Hanneke Drenth en Anne van Rijn. Zij ontmoetten elkaar in de periode 2001/2004 op de Koningstheaterakademie in Den Bosch, een kleinkunstopleiding. Daar begonnen ze met liedjes schrijven en scènes maken. De eerste scène was geboren op Koninginnedag op werkweek in Schiermonnikoog. Die haalde de eerste cabaretvoorstelling Tja Tja Tja waar ze twee seizoenen mee tourden.

Hanneke en Anne klikken enorm, omdat ze dezelfde unieke kijk en humor op het leven kunnen vertalen naar hun eigen stijl. Een stijl die alleen zij twee kennen en beheersen. Een mengsel van fysieke, schrijnende, uitvergrote, sketches en liedjes, vaak over sociaal maatschappelijk herkenbare onderwerpen.

Het duo Dames voor na Vieren begon in 2004. Nadat ze de winnaar waren van de jury en publieksprijs van het Wim Sonneveldconcours. Vanaf toen zijn zij non stop (min een sabattical jaartje) op het toneel verschenen. Bruids-en Grafwerk is de vierde cabaretvoorstelling van Hanneke en Anne. Zij speelden eerder Hijgende Hakken, Koude Kermis en Tja Tja Tja, allen uitgezonden door de VARA. Tussendoor zijn zij nog op cd-tour geweest met hun eerste cd Binnenstebuiten. En speelden ze de hoofdrol in een familie voorstelling; De Diepvriesdames. Geregisseerd door Frank Lammers.

Voorstellingen

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder deze naam als producent in première zijn gebracht, voor zover geregistreerd in de productiedatabase

 
Kroost - Dames Voor Na Vieren - 2004-01-30
Tja tja tja - Dames Voor Na Vieren - 2004-09-24
Hijgende hakken - Dames Voor Na Vieren - 2007-03-09
Koude kermis - Dames Voor Na Vieren - 2010-09-30
Bruids- en grafwerk - Dames Voor Na Vieren - 2013-12-13

Bronnen