De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamCor Olthuis
Geboren1909
Winschoten
Overleden20 april 1996
BeroepDirigent
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Biografie

Cor Olthuis (1909-1996 was een Nederlandse dirigent. Vanaf 1946 werkte hij bij De Nederlands(ch)e Opera mee aan meer dan 100 producties. In de periode 1946 tot 1960 als dirigent van het orkest en van 1968 tot 1974 als koordirigent. De laatste productie waarbij hij als koordirigent was betrokken, was La fille de madame Angot van Lecocq. Naast zijn werk bij De Nederlandse Opera was Olthuis ook dirigent van twee amateurkoren: De Stem des Volks (afdeling Den Haag) en Kunst en Strijd (Aalsmeer).

Olthuis was, vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse muziekleven in het algemeen en de koormuziek in het bijzonder, drager van de Erepenning van de Stad Den Haag, ereburger van Aalsmeer en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Cor Olthuis werd tevens onderscheiden met het Diplôme de Médaille d'Argent van de Académie Française. Cor Olthuis werd 86 jaar.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarbij hij geregistreerd werd in de Productiedatabase voor de muzikale leiding

Idem voor de voorstellingen onder zijn muziekdirectie

Idem voor de muzikale instudering koor

Idem voor de instudering door hem

Bronnen