Conny Stuart: Repertoire - Televisie - Jaren tachtig

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Conny Stuart, 1964. Foto: Paul Huf. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Conny Stuart:


Conny Stuart: Televisie jaren tachtig

De TROS zond in het seizoen 1980/81 o.a. het liedjesprogramma Conny Stuart zingt Annie Schmidt uit. Hieronder vindt u een zo compleet mogelijk overzicht van alle programma's uit de jaren tachtig waarmee Conny Stuart op de beeldbuis verscheen.

Bronnen: Catalogus Beeld en Geluid; 'Uitverkoren. De carrière van Conny Stuart' (2002, Theater Instituut) van Paul Blom.

Overzicht programma's

  • 1 en 29 februari, 25 april en 23 mei 1980: Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?. Omroep: VARA. Serie politieke praatprogramma's vanuit de Pulchristudio te Den Haag waarin actuele binnenlandse zaken besproken worden met studiogasten. Presentatie: Paul Witteman. Conny Stuart zingt het lied "Wat voor weer zou het zijn in Den Haag".
  • 1981/1981: Conny Stuart zingt Annie Schmidt. Omroep: TROS. Liedjesprogramma waarvan ook een LP verscheen.
  • 2 januari 1982: Televizier Magazine. Omroep: AVRO. Actualiteitenprogramma, gepresenteerd door Jaap van Meekren en Ria Bremer, waarin ook een item over de musical Madam. Conny Stuart is één van de uitvoerenden die wordt geïnterviewd.
  • 19 januari 1984: Markant. Omroep: NOS. Serie portretten van markante persoonlijkheden aan de hand van foto's, archiefmateriaal en gesprekken. In deze aflevering staat cabaretière Conny Stuart centaal.
  • 30 april 1984: Journaal. Omroep: NOS. In het journaal aandacht voor Conny Stuart die afscheid neemt van het theater. Te zien is onder andere haar aankomst bij de Schouwburg in Hoorn per rijtuig, samen met Piet Römer.
  • 12 september 1987: Rockaby / Schommelzang. Omroep: KRO. Televisieopnames van de gelijknamige monoloog die Conny Stuart op 11 september tijdens het Theaterfestival opvoerde. Het was Stuart's laatste optreden.
  • 12 september 1987: Theaterfestival gala 1987. Omroep: KRO. Slotgala van het Theater Festival 1987 in de Amsterdamse Stadsschouwburg, gepresenteerd door Martine Bijl. Uitreiking van de jaarlijkse toneelprijzen door Elco Brinkman, minister van WVC. Conny Stuart is één van de gasten en speelt een oude, verwarde vrouw in de eenakter "Schommelzang" van Samuel Beckett, onder regie van Leonard Frank.
  • 16 februari 1989: Dag dag heerlijk lach. Omroep:TROS. Showprogramma van André van Duin met sketches, liedjes en dans. Radioserie van 5 delen over de geschiedenis van de Nederlandse kleinkunst, gemaakt door Sietze Dolstra en Arend Pleket. Gasten in deze programmareeks zijn: Jaap v.d. Merwe, Han Peekel, Conny Stuart, Gerard Cox en Herman Finkers.