Conny Stuart: Repertoire - Televisie - Jaren negentig

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Conny Stuart, 1964. Foto: Paul Huf. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Conny Stuart:


Conny Stuart: Televisie jaren negentig

In verschillende actualiteitenprogramma's wordt aandacht besteed aan het feit dat Conny Stuart uit handen van Willem Nijholt in het Circustheater in Scheveningen de Oeuvre-prijs krijgt uitgereikt. Ook zijn beelden van Conny Stuart te zien in een documentaireserie over Annie M.G. Schmidt, wiens liedjes Conny veelvuldig ten gehore bracht.

Bronnen: Catalogus Beeld en Geluid; 'Uitverkoren. De carrière van Conny Stuart' (2002, Theater Instituut) van Paul Blom.

Overzicht programma's

  • 25 oktober 1992: Annie M.G. Schmidt. Omroep: AVRO. Vierdelige documentaire over de schrijfster Annie M.G. Schmidt. Deze aflevering over het schrijven voor theater, musicals en tv-series. Interviews met en over Annie M.G. Schmidt, liedjes, theater- en tv-optredens met bekende personen. Er zijn diverse historische beelden te zien waarin Conny Stuart liedjes van Annie M.G. Schmidt vertolkt.
  • 30 oktober 1995: Journaal. Omroep: NOS. In het journaal aandacht voor de uitreiking door Willem Nijholt van de Oeuvre-prijs in het Circustheater in Scheveningen aan cabaretière Conny Stuart.
  • 30 oktober 1995: NOVA. Omroep: NPS. Verslag van de uitreiking in het Circustheater in Scheveningen door Willem Nijholt van de Oeuvre-prijs aan de inmiddels 82-jarige cabaretière Conny Stuart. Interviews met: Conny Stuart; actrice Trudy Labij, cabaretier Paul van Vliet en componist Harry Bannink over de kwaliteiten van Conny Stuart. Beelden van de binnenkomst van Stuart in de zaal onder applaus van de genodigden; Willem Nijholt overhandigt Stuart de Oeuvreprijs, het beeldje is gemaakt door Eefje Cornelis. Tot slot een fragment van de toespraak van Stuart. Bovendien worden fragmenten getoond van theater- en tv-optredens van Conny Stuart.
  • 31 oktober 1995: 2 Vandaag. Omroep: TROS. Actualiteitenrubriek met daarin aandacht voor de oeuvre-prijs die Conny Stuart in het Circustheater te Scheveningen krijgt uitgereikt. Interviews met: Willem Nijholt, acteur; Gerrie van der Klei, zangeres/actrice; Harry Bannink, pianist/componist; Conny Stuart, cabaretière; Wim Ibo, cabaretier. Daarnaast beelden van diverse fragmenten uit theater- en televisie-optredens van Conny Stuart; optreden van Willem Nijholt, Gerrie van der Klei en Harry Bannink die liedjes van Conny Stuart ten gehore brengen. Tot slot de prijsuitreiking door Willem Nijholt en beelden van het feest na afloop van de uitreiking.