Conny Stuart: Repertoire - Televisie

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Conny Stuart, 1964. Foto: Paul Huf. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Conny Stuart:


Conny Stuart: Televisie

Sinds 1956 was Conny Stuart regelmatig op televisie te zien. Soms betrof het televisieregistraties van voorstellingen uit het theater, andere keren was ze te gast in programma's en zong ze een lied of speelde een sketch. Ook sprak ze regelmatig over het vak of werd in het journaal aandacht besteed aan de première van een voorstelling of een andere actualiteit.

De televisie werd in Nederland in 1951 geïntroduceerd, maar in 1955 beschikte nog slechts vier procent van de huishoudens over een toestel. Eind 1959 was dat opgelopen tot twintig procent, pas op 1 januari 1964 had meer dan de helft van de huishoudens een televisie en in 1968 bijna 80 procent. Het aantal uitzenduren werd geleidelijk aan uitgebreid van drie uur voor de vijf gezamenlijke omroepen in 1951, via tien uur in 1956, twaalf uur in 1957 en achttien uur in 1961 tot de komst van een tweede kanaal in 1964. Ank van der Moer is door haar vroege betrokkenheid bij de televisie meegegroeid met het massamedium in wording en werd op die manier bekend bij een gestaag groeiend televisiepubliek, dat breder en diverser was dan het publiek dat haar op het toneel zag spelen. (Bron: Televisie in de jaren zestig van Jan Bank, Houten 1986)

In een interview uit 1969 zei Conny Stuart over het nieuwe medium: "Televisie vind ik wel een fascinerend iets, maar als ik zou moeten kiezen tussen alleen tv en alleen toneel, dan kies ik zeer beslist het toneel. Ik ben een perfectioniste, en voor dat soort mensen is televisie natuurlijk altijd een beetje spijtige zaak. Omdat het nooit helemaal áf is."

Hieronder vindt u een overzicht van de televisieprogramma's waaraan Conny Stuart haar medewerking verleende. De gegevens zijn grotendeels gebaseerd op programma's die bewaard zijn gebleven bij het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Omdat van lang niet alle programma's materiaal bewaard is gebleven, is het overzicht helaas niet compleet.

Jaren vijftig

Lees meer: Conny Stuart: Repertoire - Televisie - Jaren vijftig

Jaren zestig

Lees meer: Conny Stuart: Repertoire - Televisie - Jaren zestig

Jaren zeventig

Lees meer: Conny Stuart: Repertoire - Televisie - Jaren zeventig

Jaren tachtig

Lees meer: Conny Stuart: Repertoire - Televisie - Jaren tachtig

Jaren negentig

Lees meer: Conny Stuart: Repertoire - Televisie - Jaren negentig