Conny Stuart: Repertoire - Musicals

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Conny Stuart, 1964. Foto: Paul Huf. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Conny Stuart:


Musicals

Affiche De dader heeft het gedaan. Collectie TIN.

Conny Stuart schitterde in een zestal musicals, waaronder de allereerste van Nederlandse bodem, die speciaal voor haar geschreven werd. Vanaf 1961 stond al vast dat Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink een musical voor Conny Stuart zouden schrijven.

De uiteindelijke première van Heerlijk duurt het langst zou echter nog vier jaar op zich laten wachten. Op 2 oktober 1965 vond de première plaats in het Nieuwe de la Mar Theater. Conny werd bij haar eerste opkomst door het publiek begroet met een minutenlang applaus. "Ik was gekleed door Max Heymans en hij riep verrukt uit, toen ik met groot applaus ontvangen werd: ‘Een applausje voor m’n pakje!’" Het is een legendarische uitspraak geworden. Dat werd Conny ook als 'Koningin van de musical'. Hieronder vindt u een overzicht van haar musicalrollen:.

Foto's

Heerlijk duurt het langst 99748.jpg Heerlijk duurt het langst 99750.jpg

Conny Stuart in Heerlijk duurt het langst, 1965. Foto: Maria Austria/MAI. Collectie TIN.

En nu naar bed 99812.jpg En nu naar bed 99810.jpg

Conny Stuart en Mary Dresselhuys in En nu naar bed. Foto: (links) F.L. Lemaire/MAI en (rechts) Henk Pothoff. Collectie TIN.

Kostuum gedragen door Conny Stuart in de finale Aardig voor elkaar van het stuk Man en Muis Annie M.G. Schmidt 74446.jpg Kostuum gedragen door Conny Stuart in het proloog Nou daar gaan we dan uit het stuk Met Man en Muis Annie M.G. Schmidt 74450.jpg Met man en muis 128020.jpg

Foto's: Kostuums ontworpen door modeontwerper Dick Holthaus en gedragen door Conny Stuart in de de musical Met Man en Muis (Annie M.G. Schmidt), 1969. Rechts: Conny Stuart in de musical Met Man en Muis. Foto: Jutka Rona. Collectie TIN.

Overzicht rollen musicals Conny Stuart

  • 1 januari 1981: Madam in Madam.