De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Connie de la Mar is poppenspeler en artistiek leider van het De La Mar Poppentheater. De La Mar Poppentheater is poppentheater, maar toch geen poppenkast. Het is eigentijds kindertheater met poppen en objecten voor kinderen vanaf vier jaar. Door invloeden van andere theaterdisciplines en kunstvormen in de voorstellingen te verwerken, heeft het gezelschap een geheel eigen stijl ontwikkeld.

Sinds 1998 is De la Mar Poppentheater gevestigd in Theater de Regentes in Den Haag. Gemiddeld wordt elk jaar een nieuwe productie gemaakt, waarmee veel in achterstandswijken wordt gespeeld. Hiermee probeert het gezelschap een groot aantal kinderen te bereiken, ook diegenen die normaal niet in aanraking zouden komen met theater.

De la Mar Poppentheater van Connie de la Mar, ooit begonnen als Wellus Nietus, geeft haar laatste voorstelling in Theater De Regentes op 7 juli 2012. De twee overgebleven spelers gaan verder onder KNARS.


http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=Repro-50xxxx490.0002-1&b=400

Gisèle Noordzij en Connie de la Mar in Wiebeltenen, De La Mar Poppentheater, 2005. Foto: Joop Caboort. Collectie TIN.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de voorstellingen van poppenspeler Connie de la Mar zie: Alle voorstellingen van poppenspeler Connie de la Mar

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

==Bronnen==