Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Informatie

In de loop der jaren zijn er op de Theaterencyclopedie meerdere columns verschenen. Ook hebben verschillende mensen uit het theater hun herinneringen gedeeld aan de tijd dat ze hun vak beoefenden. Op deze pagina vind je een overzicht van de columns en herinneringen die in de Theaterencyclopedie zijn opgenomen.

Columns-en-herinneringen-Jacques-Klöters-200x300px.png

Column Jacques Klöters

Cabarethistoricus en oud-medewerker van Theaterinstituut Nederland Jacques Klöters haalt herinneringen op over theaterpersoonlijkheden, voorstellingen en andere gebeurtenissen uit de Nederlandse theatergeschiedenis.

Columns-en-herinneringen-Jaap-Nieuwenhuis-200x300px.png

Herinneringen van Jaap Nieuwenhuis

Beeldend kunstenaar en illustrator Jaap Nieuwenhuis schrijft over zijn kortstondige loopbaan in het theater als kostuum- en decorontwerper, waarin hij onder meer werkzaam was bij Het Nationale Ballet.

Columns-en-herinneringen-Shaffy-Theater-200x300px.png

Shaffy Theater: De verhalen

Ter gelegenheid van het tachtigste geboortejaar van Ramses Shaffy blikken verschillende mensen, die het Shaffy Theater persoonlijk hebben meegemaakt, terug op dit "veelzijdige theater waar alles kan".

Columns-herinneringen-Nationaal-Ballet-300px.png

50 jaar Het Nationale Ballet

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Het Nationale Ballet haalde Dhian Siang Lie in 2011 herinneringen op met oud-collega's. Deze bijdragen zijn op de Theaterencyclopedie gebundeld en geordend terug te vinden.

Columns-herinneringen-Stans-Lutz-300px.png

Column Stans Lutz

Theatervormgever, illustrator en schrijver Stans Lutz schreef op haar eigen blog terugblikken op haar ervaringen als theatervormgever. Op de Theaterencyclopedie is een aantal van haar columns terug te lezen.

Columns-herinneringen-publiekstheater-300px.png

Publiekstheater video's

Bob Logger was regieassistent en vervolgens productieleider bij het Publiekstheater. Hij vertelt over hoe hij, samen met Hans Croiset, het initiatief nam tot het maken van videoregistraties voor alle producties.

De op deze pagina gebruikte afbeeldingen zijn bewerkingen van bestaande afbeeldingen in de TheaterEncyclopedie. Klik hieronder voor meer informatie.

Bronvermelding

  • Header-achtergronden-columns.png; bewerking van bestand bewerking van bestand 50xxxxx37.0076-7, Chapeau (Celebrating Kylián), Joris-Jan Bos fotografie
  • Columns-en-herinneringen-Jacques-Klöters-200x300px.png; bewerking van bestand R1973-031, Zand in je Badpak, Stichting Cabaret Don Quishocking, Affiche
  • Columns-en-herinneringen-Jaap-Nieuwenhuis-200x300px.png; bewerking van bestand Jaap Nieuwenhuis portret.jpg
  • Columns-en-herinneringen-Shaffy-Theater-200x300px.png; bewerking van bestand Affiche-GielijnEscher-D1974-010.jpg
  • Columns-herinneringen-Nationaal-Ballet-300px.png; bewerking van bestand NationaleBallet1.jpg, Solisten van Het Nationale Ballet, 1969 Fotograaf onbekend, uit een programmaboekje. Collectie TIN.
  • Columns-herinneringen-Stans-Lutz-300px.png; bewerking van bestand Oidi-kreoon-en-koor-en-ich.png, Herkomst: Collectie Stans Lutz
  • Columns-herinneringen-publiekstheater-300px.png; bewerking van bestand Jadehanscroiset dollyboode gr.jpg, Voorstelling 'De Jade Boddhisatva', 1953. Met rechts Hans Croiset en Dolly Boode. Collectie: Toneelgroep ADO-DVS, website: www.adodvs.nl.

Edit deze pagina