De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamChristo van Klaveren
Geboren13 juni 1965
Eindhoven
BeroepActeur, Zanger
DisciplineToneel
IMDb-profiel
VIAF-profiel

Biografie

Christo van Klaveren (1965) is een Nederlandse acteur. Hij ging als vijfjarige mee met z'n moeder Anne Wil Blankers naar de Koninklijke Schouwburg, waar hij in de coulissen vol bewondering stond te kijken wanneer zij aan het spelen was. Op de lagere school zorgde hij iedere vrijdagmiddag voor een zelf bedacht toneelstukje samen met klasgenootjes. Ten slotte mocht hij als zesdeklasser de rol van Koning Ap van Plausland spelen in de schoolmusical Koeken voor de Koning.

Tijdens een uitwisselingsjaar in Amerika speelde hij z'n eerste toneelrol. Vijf jaar later begon hij zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht. In 1992 studeerde hij af en begon meteen als vaste speler bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen, waar hij acht jaar lang aan verbonden zou blijven. Hier speelde hij in regies van onder andere Karst Woudstra, Evert de Jager, Auke Dirkzwager en Agaath Witteman.

Vanaf 2002 speelde hij hoofdzakelijk rollen in muziektheaterproducties en musicals, waaronder Koning van Katoren, Crazy For You, 3 Musketiers en Droomvlucht. Ook was hij resident-director bij de musical Cabaret in Carré.

Tevens speelde hij vele (gast-) rollen in diverse televisieseries zoals Oppassen!, Baantjer, In Naam der Koningin, Russen, Spangen en Dokter Tinus.

Zie ook wikipedia.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen