De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamChristine de Boer
Geboren3 juni 1983
Baarn
BeroepCabaretier, Zangeres, Actrice
TrefwoordenCabaret
IMDb-profiel
 Website

Biografie

Christine de Boer (1983) is een Nederlandse actrice en cabaretière. Samen met Yentl Schieman vormt ze het muzikale absurdistische cabaretduo 'Yentl en De Boer'.

De Boer volgde haar opleiding aan De Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, waar ze in 2009 afstudeert. Met klasgenoot Yentl Schieman richt ze in 2012 het cabaretduo Yentl en de Boer op, waarmee ze in 2013 zowel de publieksprijs als de Wim Sonneveldprijs in de wacht weet te slepen op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Naast haar samenwerking met Schieman maakt ze deel uit van het singer-songwriters collectief Het Nieuwe Lied en specialiseerde ze zich als regisseur in het muziektheater. Als actrice en zangeres was De Boer te zien in Soldaat van Oranje de Musical waar ze de rol van Ada vertolkte, en speelde ze in Zomergasten van het Amsterdamse Bostheater, De Deadline van het M-Lab en Carmen van Stella Den Haag en het Nationale Toneel. Op televisie kwam ze kort voorbij in Flikken Maastricht en was ze één van De Meisjes van Thijs.

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Film

  • Onder het hart

TV

  • De Meisjes van Thijs
  • Flikken Maastricht

Bronnen