Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Chava voor in ’t Holt (1985) is een Nederlandse actrice. Zij wist als zevenjarig meisje al dat ze actrice wilde wordenen ging naar de Jeugdtheaterschool. Op haar tiende speelde ze een hoofdrol in de voor een Gouden Kalf genomineerde telefilm Tralievader.

Na de middelbare school ging Chava naar Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie waar ze in 2007 afstudeerde. In haar stagejaar op de Toneelschool, speelde Chava in de voorstelling Peanuts bij De Theatercompagnie en in Boom uit de Tropen bij Alba Theaterhuis.

Na haar afstuderen was zij te zien in De Wilde Eend bij De Theatercompagnie en maakte ze met een aantal acteurs, onder de vlag van TG Goed Gezelschap de voorstellingen: Niet Voeren! en Altitude voor Oerol en De Parade.

Op het witte doek speelde zij een hoofdrol in De hel van ’63 en was zij o.a. te zien in de films Happy End, de Storm en Süskind. Zij speelde een vaste rol in het eerste seizoen van de RTL4 serie Moordvrouw en gastrollen in televisieseries als Flikken Maastricht, Floor Faber en Divorce.

Chava verleent haar stem regelmatig aan verschillende rollen voor animatiefilms, games en televisieseries.

Momenteel ontwikkelt en schrijft Chava een theaterproductie over het leven van haar Russisch Joodse oma, die zij in 2015 wil gaan spelen.

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden, alsmede naar haar overige bijdragen aan voorstellingen, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
Motie 2205 - Noord Nederlands Toneel - 2005-05-22
Subway Stories - Toneelgroep De Appel - 2006-06-03
Boom uit de tropen - Stichting ALBA Theaterhuis - 2006-10-05
Peanuts - De Theatercompagnie - 2007-01-19
Festen - Theaterschool - 2007-06-22
Animal Farm - Theaterschool - 2007-06-23
De wilde eend - De Theatercompagnie - 2008-01-19
Anne - Imagine Nation - 2014-05-08
  • Het alfabetisch overzicht van deze voorstellingen
  • Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur
  • Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd voor de productie

Bronnen