De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamCaroline Dokter
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans

Biografie

Caroline Dokter is een Nederlandse danseres en choreografe. Zij studeerde in 1979 af aan de Rotterdamse Dansacademie van de Hogeschool voor de Kunsten Codarts. Hierna volgde zij de opleiding Le Coq te Parijs en volgde Limon lessen bij Peter Goss en Lucas Hoving in dezelfde tijd te Parijs.

Zij werkte uitvoerend als danser/performer/actrice en begon haar carrière in 1978 tijdens de choreografen avond te Rotterdam “Bas de Deux” ( 15-12-1978 volkskrant)

Als maker en danser legt zij sterk het accent op samenwerking met verschillende disciplines. Die interesse voor samenwerkingsverbanden werd al geprikkeld tijdens haar academie periode onder Lucas Hoving en mr. Le Coq te Parijs.

Bepaalde maakprocessen en mensen hebben haar gestimuleerd en gevormd: “La Vita Nova” Harlekijn Dans met oa. José Way, Marjolein Elsink en Ernst Reijseger ( Nieuwe Gazet 24-4-84), Sequel Convertor van Sticht, Dans Research, Holland Festival 1981, Jose Gutierrez , Kees Haafkens, “Magriet” met Wieger Woudsma en Wouter van Bemmel voor "Richtingen " Shaffy Theater, “Vertigo” 1985 bij Dansproductie, en “Dubbelspoor” 1986 van Beppie Blankert. Verder haar rol in Elektra een samen werking met Gerd Udo Feller Munchen ( 3 maart 1982 Suddeutschezeitung ), Ton Lutgerink, Beppie Blankert, Annemarie Prins, Marijke Beversluis, K.Schippers, Joachim Sabate.

Vb hiervan zijn de samenwerking met filmer Kees Hin en Wouter van Bemmel voor het filmpje “Meisie Meisie” NPS “Le bel Indifferent “ naar Cocteau voor Ilse van Dijk St. Dansers Studio De voorstelling “Stelling” ( coöperatie tussen sticht. Dansers Studio en Onafhanklijk Toneel) een stuk gebaseerd op het schaakspel een samenwerking met Amy Gale, Ron Ford en Marc Warning , “Dustbin Blues” een foto serie op muziek van wouter van Bemmel http://vimeo.com/106288380 een zoektocht naar een symbiose van stil staand beeld, beweging en muziek.

Zij zette zich in voor de kunsten als lid van verschillende kunst en adviescommissies te Rotterdam, Den Haag, Utrecht.

Werkzaam in Beeld (fotografie) en Beweging onder de naam C-nolabel; Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht; Bestuurslid Neverlike

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Film

MEISIE-MEISIE 2002

Production year2002 Length10 minutes Production countryNetherlands DirectorKees Hin ProducerHans de Wolf ProducerHans de Weers Executive producerBrechtje Schaling ScenarioKees Hin ScenarioCarolien Dokter CameraMarc Felperlaan Set GeluidAnneloes Pabbruwee EditorBarbara Hin MuziekWouter van Bemmel ChoreographyCarolien Dokter Production companyEgmond Film and Television TV companyNPS TV

Bronnen