De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamBirgit Remmert


Biografie

Birgit Remmert kreeg haar eerste zanglessen op haar 17e in haar woonplaats van Braunschweig. Na de middelbare school begon ze haar zangstudie aan de Hochschule für Musik Detmold met professor Helmut Kretschmar. Tijdens haar studie won ze prijzen in een aantal prestigieuze internationale muziekwedstrijden . Mijn huidige vocal coach is Renate Faltin in Berlijn.

Birgit Remmert begon haar carrière in 1992 in het ensemble van de Opera van Zürich , waar zij in zes jaar tijd zich vele grote rollen eigen maakte zoals Farnace in Mozarts Mitridate, Suzuki in Puccini's Madama Butterfly en Zita in Gianni Schicchi. Maar ook Verdi rollen als Ulrica (Un ballo in Maschera) en Mistress Quickly (Falstaff), Saint-Saëns' Dalila (Samson et Dalila) en Johann Strauss' Orlofski (Die Fledermaus).

Op het festival in Montpellier in 1998 zong Birgit Remmert de titelrol in Othmar Schoeck Penthesileia en op het Bayreuth Festival in 2000 Jürgen Flimm's enscenering van de 'Ring des Nibelungen' onder leiding van Giuseppe Sinopoli en 2001 (met Adam Fischer) Fricka in Das Rheingold en Die Walküre , naast Placido Domingo. In de "Ring" (Willy Decker) bij de Semperoper in Dresden (2001-2004), zong ze Erda (das Rheingold , Siegfried), de Waltraute (Götterdämmerung) en bij de herneming Fricka (Das Rheingold; Die Walküre).

Bij de Salzburger Festspiele in 2004 stond Birgit Remmert in Jürgen Flimm's enscenering van Purcells King Arthur. In het Teatro Real Madrid had zij begin 2005 haar roldebuut als Ortrud (Lohengrin), onder leiding van Jesus Lopez Cobos, gevolgd door Gaea (Daphne) in het Teatro La Fenice in Venetië .

Het seizoen 2007/2008 bracht haar de rol van Juno in een nieuwe productie van Semele op het Zürich Opera House, de rol van Neris (Medea) onder leiding van Fabio Luisi in het Theater an der Wien en opnieuw als Gaea bij de Nederlandse Opera in Amsterdam .

In 2008 zong Birgit Remmert op de Salzburger Festspiele in de Jezibaba Rusalka geregisseerd door Jossi Wieler en Sergio Morabito.

In december 2009 maakte Birgit Remmert haar succesvolle debuut als Amne in Richard Strauss' Die Frau Ohne Schatten in een nieuwe productie van David Pountney bij de Opera van Zürich onder leiding van Franz Welser-Möst.

Birgit Remmert geeft ook regelmatig concerten. Talrijke gastoptredens en liedavonden brachten haar naar heel Europa , Australië , Japan en de Verenigde Staten. Ze was te horen in de Missa Solemnis in de feestelijke inwijding van de herbouwde Frauenkirche in Dresden. Ze gaf concerten in onder meer Wenen, Berlijn, New York, Sapporo, Tokyo, Sydney, Perth, Melbourne, Milaan, Lissabon, Madrid, Monte Carlo, Brussel, Pittsburgh, Rome, Cleveland en Washington. In 2001 zong ze Fricka in een concertante Ring met Loriot in het Konzerthaus in Wenen. In 2004 werd Birgit Remmert uitgenodigd naar het Vaticaan, waar ze de tweede symfonie van Mahler zong in aanwezigheid van paus Johannes Paulus II met de Pittsburgh Symphony Orchestra, olv Gilbert Levine.

Brigitte Remmert werkte onder meer met Claudio Abbado, Vladimir Ashkenazy, Gary Bertini, Semyon Bychkov, Riccardo Chailly, William Christie, Carlo Maria Giulini, Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt, Lorin Maazel, Philippe Herreweghe, Fabio Luisi, Lorin Maazel, Kurt Mazur, Kent Nagano, Yannick Nézet-Séguin, Krzysztof Penderecki, Wolfgang Sawallisch, Giuseppe Sinopoli, Christian Thielemann, Franz Welser-Most, Edo de Waart en David Zinman.

Sir Simon Rattle nodigde haar uit voor concerten en cd-opnames van Mahlers 3e Symfonie met de City of Birmingham Orchestra, een tour met Mahlers 2e Symfonie met de Wiener Philharmoniker en voor Schönbergs Gurrelieder in Philadelphia en New York 's Carnegie Hall, evenals Mahler 8 Symphonie bij de BBC Proms 2002.

Theater

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Birgit Remmert

Bronnen

www.birgit-remmert.com