De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Portret van Bianca van der Schoot 362931.jpg


Foto: Corine Tollens.

NaamBianca van der Schoot
Geboren3 maart 1973
Eindhoven
BeroepActeur, Artistiek Leider
DisciplineMime, Toneel
IMDb-profiel

Biografie

Bianca van der Schoot (1973) is een Nederlandse actrice. In 1998 was zij medeoprichtster van het mimegezelschap onder de naam Levend Wild. In 2001 richt zij samen met Suzan Boogaerdt hun eigen gezelschap Boogaerdt / Van der Schoot op. Vanaf seizoen 2016/2017 wordt zij artistiek leider van het Ro Theater.

Zij studeerde in 1999 af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze sinds 2008 ook doceerde. Daarvoor ronde ze in 1995 de opleiding Creatieve Therapie Drama af aan de Hogeschool Nijmegen. Tijdens deze opleiding werkt ze als dramatherapeut op een school voor lichamelijk en meervoudig gehandicapte kinderen.

Bianca van der Schoot is in 2012 genomineerd voor de Theo d'Or voor haar rol in de voorstelling Boiling Frog van Toneelgroep Oostpool.

Vanaf 2016/2017 is Bianca van der Schoot verbonden aan het Ro Theater.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem de voorstellingen waarvoor zij geregistreerd werd als producent samen met Suzan Boogaerdt onder de naam Boogaerdt / Van der Schoot.

Overig

Bronnen