De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamBen Blom
BeroepActeur, Zanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenMusical


Biografie

Ben Blom is een Nederlandse acteur en zanger. Hij studeerde in juni 2006 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Tijdens zijn studie was hij o.a. te zien in de voorstelling Conflict van Muziektheater Briza, geschreven door Khalid Boudou (auteur van Het Schnitzelparadijs). Daarnaast schreef hij het script van de voorstelling WAM! Daar zit muziek in. Tevens volgde hij diverse workshops in New York en kreeg daar zangles van onder meer Adam Roebuck. In Nederland kreeg hij workshops van o.a. Karin Bloemen en Gerrie van der Klei.

Na zijn studie maakte hij o.a. vier seizoenen deel uit van de theatershow Jeans. In de zomer van 2008 deed hij mee aan de M-Lab productie Joe, de hemel kan wachten, die geregisseerd werd door Koen van Dijk. Daarnaast nam hij in 2008 deel aan het televisieprogramma Op zoek naar Joseph. Samen met de overgebleven 28 auditanten kreeg hij workshops van Paul de Leeuw, Willem Nijholt en Pia Douwes.

In 2010 speelde hij samen met Nelleke Schoo de muziektheatervoorstelling Tweespel. In 2014 was zijn solovoorstelling ik BEN te zien Theater De Maagd. Vanaf 2016 speelt hij zijn solovoorstelling ik BEN er (bijna).

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

TV

  • 2005: Una Voce Particolare (TROS) - deelnemer
  • 2008: Op zoek naar Joseph (AVRO) - deelnemer

Bronnen