De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Geenaffiche.png

TitelBejaardenshow
ProducentClown Luko
DisciplineAmusementsvorm
OnderwerpClownerie, Variété
Premièredatum31 augustus 1984
Seizoen1984/1985, 1985/1986, 1995/1996, 1996/1997, 1997/1998, 1999/2000, 2002/2003
LocatieOp locatie
OpmerkingenLocatie: ?, Nagele.

Informatie

Bejaardenshow van A.J.M. Elswijk

Clown Luko

Seizoen: 2002/2003

Trefwoorden: Clownerie, Variété

Productie: A.J.M. Elswijk

Uitvoering muziek: W. van Ravenswaaij

Uitvoerende: Clown Luko

Over de voorstelling

De voorstelling bestond uit de volgende acts:

Crazy Magic: verbazingwekkende, humoristische goochelact voor bejaarden, met als motto: GOOCHELEN MET EEN KNIPOOG. Voorwerpen verdwenen op onverwachte wijze en kwamen daarna ook weer tevoorschijn. CRAZY MAGIC: EEN GOOCHELACT WAAR : GEEN TOUW AAN VAST TE KNOPEN VALT. Het aanvankelijk volle toneel wordt LEEG verlaten.

Luko de muzikale clown: Met verfijnde humor wordt op verschillende muziekinstrumenten: trompet ,altsaxofoon,viool,concertina en zingende zaag, muziek gemaakt. Een klein gebaar is hierbij veelzeggend. De uitgevoerde muziek: trompet: filmmuziek uit "La strada, altsaxofoon:tweede Hongaarse Rhapsodie en melodie uit musical "Lilie, zingende zaag: Parlez moi d'amour, concertina: Muss i denn, trompet: Kalinka. De zingende zaag werd uitgevoerd in een cascade-act, zittend op de achterleuning van een klapstoel

Funny Balloons: Ballonnen, een gedeelte van te voren opgeblazen,de rest ter plaatse met de mond opgeblazen, worden met ongelofelijke snelheid en handigheid gevormd tot dieren en figuren van enkele centimeters groot tot voorwerpen van meer dan twee meter,dit levert, door de keuze van de gebruikte veelsoortige ballonnen van verschillende afmetingen, een kleurrijk schouwspel op. Bejaarden waardeerden deze act omdat clown Luko bij tafels of op afdelingen langs ging en dit door iedereen van dichtbij beter bekeken kon worden. Dit levert een leuk en kleurrijk schouwspel op.

Bronnen