Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:  Rolverdeling en uitvoerenden

  Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.    Informatie

    Bedrog van Harold Pinter vertaald door Gerrit Kouwenaar

    Toneelspelersgezelschap STAN

    Seizoen: 2011/2012

    Trefwoorden: België

    Kostuums: An d' Huys

    Lichtontwerp: Thomas Walgrave

    Uitvoerenden: Robby Cleiren, Jolente de Keersmaeker, Frank Vercruyssen

    Over de voorstelling

    Harold Pinter schreef Bedrog in 1978. Het stuk vertelt het verhaal van een klassieke driehoeksverhouding, waarin Emma haar echtgenoot Robert zeven jaar lang bedriegt met zijn beste vriend Jerry.

    Gebruik makend van een ongewone dramatische structuur – het stuk begint bij het einde en eindigt bij het begin – onderzoekt Pinter thema's als trouw, onoprechtheid en zelfbedrog. Hij voert personages op die zich vastrijden in de onhoudbaarheid van een alles verterende passie, die vechten tegen de onontkoombare middelmatigheid van hun dagelijks bestaan, die groots willen leven in een wereld die te klein is. Als met een scalpel legt hij de trots en de verlangens, de leugens en de zwakheden van zijn personages bloot, en slaagt er, in die laconieke en meedogenloze stijl die hij zo virtuoos beheerst, in om de liefde tegelijk te verheerlijken en te ridiculiseren. Op deze manier verheft Pinter het prozaïsche van menselijke relaties tot poëzie.

    De voorstelling is geselecteerd voor Het Theaterfestival 2012.

    Scènefoto's

    BEDROG (tg STAN) 4.jpg BEDROG (tg STAN) 5.jpg

    BEDROG (tg STAN) 6.jpg BEDROG (tg STAN) 2.jpg

    BEDROG (tg STAN) 1 ZW W.jpg BEDROG (tg STAN) 7.jpg

    Foto's: Paul De Malsche.

    Video

    Bronnen