De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Het Beauforthuis te Austerlitz: Kerkje werd theater

Een kerkje uit 1861 aan de Woudenbergseweg 70 werd in 1988-1989 verbouwd tot een klein theater en kreeg de naam Het Beauforthuis, naar de familie die de verbouwing mogelijk maakte. Er wordt voornamelijk muziek, cabaret en kleinschalig toneel geboden.

Daarnaast is het een ideale plek voor bruiloften en partijen. De (kerk)zaal, met zijn gotische ramen, gebogen plafond en houten vloer heeft een intiem en sfeervol karakter. Bij mooi weer is het goed toeven op het tuinterras, ook in de pauze van de voorstellingen. Er is een vast podium van 10 meter breed en 4,66 meter hoog. Er is plaats voor circa 160 bezoekers. Er zijn verbouwingsplannen (glazen uitbouw en vergroting van de foyer naar ontwerp van de architecten Greiner en Van Goor). Een nieuw dak kon gefinancierd worden met de opbrengst van een benefietvoorstelling in augustus 2016 door Youp van 't Hek.


Premieres

Zie Premieres Beauforthuis

Externe Links

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw, samengesteld door Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt en Nathalie Wevers. Uitgave Theater Instituut Nederland, 2007