De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Spiegels II

Choreografie: Bart Stuyf, 1982. Collectie TIN.

Biografie

Bart Stuyf, ook geregistreerd in de Productiedatabase als Bart Stuijf is een Nederlandse danser en choreograaf en was oprichter en artistiek leider van de Stichting Multi Media en groepen onder de naam Bewegingstheater Bart Stuyf en Bewegingsgroep Bart Stuyf. Als danser in Nederland werkte hij o.a. bij het Scapino Ballet in het seizoen 1964/65 en bij de Stichting Eigentijdse Dans in de periode 1964/1967. In 1968 vertrok hij naar New York, waar hij studeerde bij Martha Graham en Merce Cunningham. Na zijn terugkomst in Nederland richte hij de Stichting Multi Media op die tot en 1993 zou bestaan. Vervolgens was hij nog directeur van het Shaffy Theater. Daarna vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij nog steeds actief is als {beeldend) kunstenaar. Zie zijn website.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent onder de naam Bewegingstheater Bart Stuyf en idem de voorstellingen onder de naam Bewegingsgroep Bart Stuyf

Zie ook het overzicht van de voorstellingen die onder de naam Stichting Multi Media in première zijn gebracht, dan wel gecoproduceerd.

Trivia

Bart Stuyf is de broer van Koert Stuyf die in Nederland gezien wordt als een van de pioniers op het gebied van de postmoderne dans, samen met Pauline de Groot. Verder heeft hij nog een broer Rob Stuyf en twee zussen, Inge Stuyf en Marijke Stuyf, die zich allen professioneel als eigentijds danser hebben ontwikkeld.

Bronnen