Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


MATZER Augustus.jpg


Fotografie: Jean Philipse

TitelAugustus
Ondertitel(De zeven zonden)
ProducentMATZER Theaterproducties
DisciplineMuziektheater
OnderwerpNederland
Premièredatum9 augustus 2012
Seizoen2011/2012, 2012/2013, 2015/2016
LocatieOp locatie
OpmerkingenLocatie: Zwanenbroedershuis, 's-Hertogenbosch. In seizoen 2011/2012 als try-outs uitgevoerd.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.   Over de voorstelling

   ’s Avonds als de zon onder was en de maan nog niet op, gebeurde het vaak dat er wonderlijke muziek kwam uit het huis van de buurman. Een ijl en breekbaar getinkel van bronzen of misschien wel porseleinen instrumentjes. Een geluid zo subtiel dat alles vanzelf stil leek te worden. Een muziek die je in een diepe rust deed verzinken.

   Wat zou je wensen voor je pasgeboren kind? Gesteld dat je één wens had. Geld, geluk, gezondheid, schoonheid, kracht? Dat is de vraag waarvoor de moeder van Augustus gesteld wordt. Ze kiest. Een keuze met veel gevolgen. Augustus is een verhaal vol betoverende muziek en spannende ontwikkelingen.

   Augustus maakt deel uit van MATZER over de vloer. De voorstelling is geschikt voor velerlei locaties en past zowel in een ruime gangkast als in een theaterzaal.

   Bronnen