De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenAstrid van Helden (Utrecht, 11 september 1965) is een Nederlandse zangeres/mysticus.

Van Helden studeerde klassieke zangkunst en musical, popmuziek en jazz onder andere aan het Utrechts Conservatorium. Verder studeerde ze in Londen en klassieke Indiase zang in Zuid-India. Daar volgde ze ook lessen in kriya yoga.

Van Helden-Swami Kalikamba treedt internationaal op. Samen met pianist Jakob Klaasse doet ze het programma Soprano Absurdo. Ze zingt onder andere het nummer Bohemian Rhapsody live, inclusief alle stemmen. Astrid heeft onder andere gezongen met Ad Visser, John Engels, John Clayton, Count Basie, Wim Overgaauw, Dr.L.Subramaniam, Neppy Noya, Cor Bakker en vele anderen.

Astrid Van Helden-Swami Kalikamba heeft een stembereik van 4 octaven en beheerst vele genres en zingt onder meer in het Indiase talen Sanskriet en Ragas en zingt daarnaast ook nog Arabische- en Hebreeuwse muziek.

Astrid van Helden-H.H.Swami Kalikamba geeft Celestial Music Concerten met helende zang en muziek. Ze onderwijst TRI ZANG een combinatie van helende zang en yoga. In Zuid India verkreeg Astrid van Helden de titel en naam Her Holiness Swami Kalikamba. Kalikamba = Goddelijke Moeder Kali. Kali is de 'zwarte Godin' een aspect van de Godheid Shiva

Externe link

officiële website

Biografie

Theater/Dans

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen