Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Arlecchino (of Arlecchino, Die Fenster) is een opera in één akte van Ferruccio Busoni op een Duits libretto van de componist.

Wereldpremière: 11 mei 1917 Stadttheater, Zürich .

Zie verder de door Google uit het Engels naar het Nederlands vertaalde Wikipedia.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Arlecchino Henk van Ulsen, Colombina Nelly Morpurgo, Leandro René Claassen, Ser Matteo del Sarto Peter van der Bilt, Abbate Cospicuo Max van Weegberg, Dottore Bombasto Pieter van den Berg, Annunziata Ingrid Kaesen, Duivel/Polichinellen Simone van den Ende, Nelly-Joan Liberg, Els Rijper, Dik Boutkan, Koos Elfering, Dennis Malherbe


   Muzikale uitvoering: Utrechts Symfonie Orkest
   Voorstellingen:
   2, 4, 6, 7 januari 1976 - Stadsschouwburg, Amsterdam
   11 januari - Circustheater, Scheveningen
   13 januari - Rotterdamse Schouwburg

   Arlecchino maakte deel uit een double-bill samen met Die Kluge

   Bronnen