De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Arien de Vries studeerde theatervormgeving aan de Rietveld Academie en de Jan van Eyckacademie. Sinds haar afstuderen in 1987 heeft zij als decor en kostuum ontwerper gewerkt voor verschillende gezelschappen, in binnen en buitenland.

Vanaf 2000 werkt zij voornamelijk als kostuumontwerper. Zij heeft gewerkt voor oa Artemis, Muztheater, het Amsterdamse Bos, Het Zuidelijk Toneel, NNT, Orkater, Oostpool, Mugmetdegoudentand, Veenfabriek, de Komische Oper in Berlijn, Theater Basel en het TUP in Essen. Voor televisie heeft zij o.a het eerste seizoen van Toren C voor haar rekening genomen.

Samen met Marc Warning en Gé Wegman heeft ze in 2010 de Wijnberg Scenografie prijs gewonnen voor de productie "van de Brug af gezien" van Toneelgroep Oostpool.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waaraan Arien de Vries als kostuumontwerper heeft meegewerkt, voorzover geregistreerd, zie : Voorstellingen met kostuums van Arien de Vries

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waaraan Arien de Vries als decorontwerper heeft meegewerkt, voorzover geregistreerd, zie: Voorstellingen met decor van Arien de Vries

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen