Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Apollo e Dafne is een wereldlijke cantate gecomponeerd door Georg Friedrich Händel in 1709-1710 op een libretto van kardinaal Benedetto Panfili, gebaseerd op het verhaal uit de Metamorfosen van Ovidius, vertaald door Ike Cialona.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


    Muzikale uitvoering: Franc Polman, Annelies Schraa, Marion Boshuizen, Thomas Oltheten, Sarah Walder, Jacques van der Meer, Anu Gehlert, Ofer Frenkel, Lidewij van der Voort, David Rabinovich, Hanneke Wierenga, Tamara Mkrtychyan en Apollo Ensemble

    Bronnen