Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAnton Nekovar
Geboortedatum21 april 1950
Geboorteplaats Wenen
Overlijdensdatum2 november 2014
Overlijdensplaats Wenen
BeroepRegisseur
Externe databases:
IMDb
VIAF

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Anton Nekovar. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Anton Nekovar heeft bijgedragen aan 2 productie(s).

Anton Nekovar heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Anton Nekovar heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Das Land des Lächelns - Franz Lehár
InRegieVan
Nationaal Theater Brno 2002/2003 6 oktober 2002 Anton Nekovar
Der Rosenkavalier
InRegieVan
Stichting Opera Zuid 2010/2011 19 november 2010 Anton Nekovar

Biografie

Anton Nekovar (1950 -2014 er ) was een Oostenrijks theater acteur, dramaturg en artistiek leider. Zie verder de door Google uit het Duits naar het Nederlands vertaalde Wikipedia.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht, c.q. die in Nederland te zien is geweest en die hij heeft geregisseerd, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen