Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAnton Deering
Volledige naamAnthonius Matthijs Deering
Geboortedatum19 juli 1915
Geboorteplaats Delft
Overlijdensdatum13 juli 1995
Overlijdensplaats Tilburg
BeroepToneelredacteur

Op 13 juli 1995 overleed toneelredacteur Anton Deering. Vanaf 1955 tot aan zijn pensionering werkte hij als redacteur bij het Algemeen Dagblad, hoofdzakelijk bij de kunstredactie met de specialisaties toneel en literatuur. In die hoedanigheid maakte hij de gloriedagen, maar ook de neergang van het repertoiretoneel en de vernieuwingen in de jaren zestig en zeventig mee. Hij bouwde met zijn besprekingen een grote naam in de theaterwereld op. Hoewel hij erkende dat vernieuwingen bij het toneel broodnodig waren, viel het resultaat daarvan hem te vaak tegen om erin te blijven geloven. Heimwee naar goede oude tijden was het gevolg, waardoor zijn pensionering in 1980 hem niet onwelkom was. Anton Deering werd 79 jaar.Anton Deering heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Anton Deering heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Anton Deering heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Ora et labora Decor Het Schouwtooneel 1928/1929 20 september 1928 Adriaan van der Horst