De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamAnneleen Bijnen
BeroepZanger, Mezzosopraan
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Biografie

Annaleen Bijnen is een Nederlandse operazangeres in het stemvak mezzosopraan. Zij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium waar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. De Nederlandse mezzosopraan heeft een omvangrijk liedrepertoire opgebouwd. Verder zong ze in de passies van Bach, Händels Messiah, missen van Mozart en de requiems van Verdi, Dvořàk en Duruflé, de Achtste symfonie van Mahler en John Adams’ Grand Pianola Music. Zij vertolkte de titelrol in Donizetti’s La favorita en zong Cherubino Le nozze di Figaro in Nederland, België en Frankrijk. Ze was te gast bij het Staatstheater Stuttgart als Nutrice in L’incoronazione di Poppea. Anneleen Bijnen is vast verbonden aan het Koor van De Nationale Opera (DNO).

DNO-producties waarin zij solorollen heeft gezongen zijn o.a. Rigoletto, Lohengrin, Madama Butterfly, Macbeth, Tannhäuser, Madrigalen, Die Frau ohne Schatten, De nachtegaal en andere fabels en Lohengrin.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Film

Externe Links

Bronnen