Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Geenaffichegevonden.png

TitelAnnabel Lee
ProducentHet Nederlands Ballet
DisciplineDans
OnderwerpBallet, Klassiek ballet
Premièredatum4 maart 1958
Seizoen1957/1958
LocatieKoninklijke Schouwburg, 's-Gravenhage
Opmerkingennaar een gedicht van Edgar Allan Poe Wereldpremière: 1951
ProductierecordCatalogus Theatercollectie

Annabel Lee is een ballet voor een danser en een danseres van Georges Skibine naar een gedicht van Edgar Allan Poe , gemaakt voor het Grand Ballet du Marquis de Cuevas op muziek van Byron Schiffman.

Wereldepremière: 26 augustus 1951, Théâtre du Casino, Deauville, Frankrijk


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:

Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Vastlegging

   Uitvoerenden:
   NB. de redactie van de Theaterencyclopedie is op zoek naar een rolbezettingslijst van een van deze voorstellingen, of meld je wanneer je een van de uitvoerende was via: theaterencyclopedie@uva.nl

   Het tableau van het gezelschap bestond in dit seizoen uit de volgende dansers: Willy de la Bye, Marianne Hilarides, Linda Manez, Janine van Thor, Jaap Flier, Aart Verstegen, Conrad van de Weetering, Gaby Abbink, Sonja van Beers, Olga Dzialiner, Maryna Jolly, Andrea Jungen, Leonie Kramer, Hannie van Leeuwen, Maria Leeuwerink, Louise Pot, Jose Schuurman, Irène de Vos, Annemarie Verhoeven, Marianne Zwart, Peter Appel, Rudi van Dantzig, René Vincent Heikens, Toer van Schayk, Hans van der Togt, Peter Paul Zwartjes

   Bronnen