Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Anna Drijver (1983) is een Nederlands actrice en model.

Biografie

Drijver volgde het gymnasium, studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en werkt sinds haar veertiende als model. Ze heeft in Goede tijden, slechte tijden gespeeld, had een hoofdrol in de BNN-televisieserie Bitches en was in 2005 te zien in de films Flirt en Het Schnitzelparadijs (cameo in disco). In 2008 speelde zij een hoofdrol in de film Bride Flight, waarvoor zij zeer lovende kritieken ontving.

Vanaf 2009 vertolkt zij een rol in de televisieserie De Co-assistent. Ook speelde zij in de film Komt een vrouw bij de dokter, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kluun, de rol van Roos, de vrouw met wie hoofdrolspeler Stijn (Barry Atsma) vreemdgaat terwijl zijn vrouw Carmen (Carice van Houten) aan borstkanker lijdt. In 2009 in de telefilm Stella's oorlog als Sita. In 2010 speelde ze in de miniserie Bellicher; de Macht van meneer Miller als Kirsten en in de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft als Ann Marai.

Anna Drijver is ook te zien op het toneel, Buitengewoon Binnen (regie: Job Raaijmakers), in het toneelstuk Uitgedokterd (KIK productions, regie: Bruun Kuyt) en in 90 Minuten (regie: Ola Mafaalani). In 2010 was zij te zien in De vloer op' en later dat jaar in de voorstelling Niet zo bedoeld (Bellevue, regie en tekst: Benja Bruijning). Anna is in 2010 ambassadeur geworden voor de Ubuntu Theatre Organisation. Ook is er in het jaar 2010 een lied uitgekomen genaamd 'Wat Doe Je Dapper', gezongen door haar en Diggy Dex. In 2010 schreef Anna Drijver haar eerste roman, getiteld 'Je Blijft'.

In 2011 is ze een van de kandidaten van Wie is de Mol?

In haar vrije tijd doet zij aan klassiek ballet.

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
Buitengewoon binnen - Kwakelnaek Theatermakers - 2003-12-03
Uitgedokterd - Kik Productions - 2008-01-30
90 Minuten - Theaterschool - 2008-06-19
Niet zo bedoeld - Bellevue Lunchtheater - 2010-11-02
De roof - Stichting Nachtgasten - 2012-01-18
Rain Man - De Utrechtse Spelen - 2012-02-19
Gejaagd door de wind - MATZER Theaterproducties - 2014-03-14
Borgen - Noord Nederlands Toneel - 2016-03-12

Film

Filmografie

  • Feestje! (2004) ... Student
  • Flirt (2005) ... Student
  • Gadjé (2005) ... Sophie
  • Impasse (2005) ... Sophie
  • Het schnitzelparadijs (2005) ... Meisje
  • Bride Flight (2008) ... Esther
  • Stella's oorlog (2009) ... Sita
  • Komt een vrouw bij de dokter (2009) ... Roos
  • Loft (2010) ... Ann Marai
  • Bellicher; de Macht van meneer Miller (2010) ... Kirsten
  • Tony Tien (2011) ... Wanda
  • Levenslied (2011) als Betty de Waal

Bronnen