Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Anna Otto Danstheater AYA.jpg

TitelAnna & Otto
ProducentDanstheater Aya
Co-productie metMonteure
DisciplineDans
OnderwerpDuitsland, Moderne dans, Bewegingstheater, Jeugdtheater
Premièredatum14 oktober 2007
Seizoen2006/2007, 2007/2008
LocatieOp locatie
OpmerkingenLocatie: Dansstationen, Malmö, Zweden.

Bron: Theatercollectie (Adlib)

Verhaal

Danstheater over de moed om nieuwe dingen te ontdekken. Voor iedereen vanaf 3 jaar

Anna en Otto hebben een paar dingen met elkaar gemeen. Bijvoorbeeld dat hun naam van voor naar achter én omgekeerd leesbaar is. En beiden praten ze het liefst zonder woorden. In veel dingen zijn ze ook totaal verschillend: Otto ‘praat’ het liefst in geluiden en muziek. Anna laat haar lichaam spreken en danst simpelweg wat ze zeggen wilt. Eigenlijk passen ze wonderbaarlijk goed samen: immers, zonder muziek is dans maar half zo mooi. Maar Otto is een huismus, die graag de kat uit de boom kijkt. Anna moet van alles uithalen om hem uit de tent te lokken. En dan? Iedereen weet dat samen zijn ook niet altijd makkelijk is.

In Anna & Otto nodigen een danseres en een muzikant je uit het vertrouwde te verlaten, zonder het te verliezen. De grote wijde wereld in om nieuwe dingen te ontdekken. Een blik uit het raam -of om de dichtstbijzijnde hoek- kan een hele andere wereld laten zien. Anna en Otto vertellen in geluiden en bewegingen over de ontdekkingstocht van hun wereld.

Context

Anna & Otto is een coproductie van Danstheater AYA met het Duitse gezelschap Monteure. De voorstelling ging in oktober 2006 in première op het Zweedse Salto! Festival in Malmö, speelde vervolgens in Duitsland, en is nu ook te zien in Nederland.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.


      Muzikale uitvoering: Thomas Marey

      Bronnen