Anna & Otto - Danstheater Aya - 2006-10-14

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Anna & Otto

Danstheater Aya
Seizoen: 2006-2007

Danstheater over de moed om nieuwe dingen te ontdekken. Voor iedereen vanaf 3 jaar.

Anna en Otto hebben een paar dingen met elkaar gemeen. Bijvoorbeeld dat hun naam van voor naar achter én omgekeerd leesbaar is. En beiden praten ze het liefst zonder woorden.
In veel dingen zijn ze ook totaal verschillend: Otto ‘praat’ het liefst in geluiden en muziek. Anna laat haar lichaam spreken en danst simpelweg wat ze zeggen wilt.
Eigenlijk passen ze wonderbaarlijk goed samen: immers, zonder muziek is dans maar half zo mooi.
Maar Otto is een huismus, die graag de kat uit de boom kijkt. Anna moet van alles uithalen om hem uit de tent te lokken. En dan? Iedereen weet dat samen zijn ook niet altijd makkelijk is.

In Anna & Otto nodigen een danseres en een muzikant je uit het vertrouwde te verlaten, zonder het te verliezen. De grote wijde wereld in om nieuwe dingen te ontdekken.
Een blik uit het raam -of om de dichtstbijzijnde hoek- kan een hele andere wereld laten zien. Anna en Otto vertellen in geluiden en bewegingen over de ontdekkingstocht van hun wereld.

Anna & Otto is een coproductie van Danstheater AYA met het Duitse gezelschap Monteure. De voorstelling ging in oktober 2006 in première op het Zweedse Salto! Festival in Malmö, speelde vervolgens in Duitsland, en is nu ook te zien in Nederland.

Cast

Regie: Wies Bloemenen
Compositie: Thomas Marey
Dans en spel: Andrea Lucas
Spel en muziek: Thomas Marey
Kostuums: Marina van der Heiden
Decorontwerp: Ensemble
Decorbouw: Egon Kurth, Andrea Lucas, Thomas Marey
Lichtontwerp: Wies Bloemen en Joachim von der Heiden

Trefwoorden: Nederland, Jongerentheater