Ank van der Moer: Audio

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Ank van der Moer, 1955. Fotograaf onbekend. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Ank van der Moer:

Audio

V.l.n.r. Carry Tefsen, Ank van der Moer, Hanny Vree in De Jantjes, 1982. Fotograaf onbekend. Collectie TIN.

Hieronder vindt u verschillende links naar audiobestanden, afkomstig uit de Theatercollectie van het Allard Pierson, waarin Ank van der Moer te horen is.


Fragmenten uit De vuurproef (1953)

Fragmenten en muziek uit De vuurproef door De Nederlandse Comedie. Ank van der Moer vertolkte de rol van Vrouw Elizabeth Proctor. Het digitale bestand is een montage van de 78 toerenplaat en het flexi singeltje. Dit zijn oorspronkelijk 2 verschillende fragmenten uit dezelfde opname.

Beluister hier de fragmenten.

Fragmenten uit Elektra (1954)

Radioverslag van de opvoering van Elektra van De Nederlandse Comedie in het Holland Festival op 18 juni 1954. Je hoort eerst Guus Hermus als Orestes en Ank van der Moer als Elektra. Vervolgens een commentaar van VARA verslaggever Arie van Nierop, met daarna nog een monoloog van Elektra, en een afsluitend commentaar. Het stuk is geschreven door Sophocles, vertaald door P.C. Boutens en de regie was in handen van Ton Lutz.

Beluister hier de fragmenten.

Iphigeneia in Taurië (1960)

Op 31 januari 1960 werd Iphigeneia in Taurië opgenomen in Concordia. De monoloog door Ank van der Moer bestaat uit twee delen.

Beluister hier het eerste deel
Beluister hier het tweede deel

Registratie Gijsbreght van Aemstel (1963)

Registratie van de Gijsbreght van Aemstel door De Nederlandse Comedie op 1 januari 1963, opgenomen in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Ank van der Moer vertolkte de rol van Badeloch.

Beluister hier de registratie.

Registratie Wie is bang voor Virginia Woolf (1964)

Een registratie van Wie is bang voor Virginia Woolf? van Edward Albee in de vertaling van Gerard Reve. Ank van der Moer speelt de rol van Martha.
De registratie is gemaakt in de Stadsschouwburg te Amsterdam, in het voorjaar van 1964, toen het stuk daar door de Nederlandse Comedie werd opgevoerd.

Beluister hier de registratie.

Registratie Moeder Courage en haar kinderen (1967)

Registratie van de voorstelling Moeder Courage en haar kinderen door De Nederlandse Comedie. De opname vond plaats op 21 november 1967 in Rotterdam.

Beluister hier de registratie.

Registratie De Spaanse hoer (1970)

Registratie van De Spaanse hoer door Zuidelijk Toneel Globe. De opname vond plaats op 31 januari 1970. De opname wordt voorafgegaan door een kort gesprek tussen Hugo Claus en Ton Lutz over dit stuk.

Beluister hier de registratie.

Registratie De Kersentuin (1970)

Registratie van De Kersentuin (1970) door Zuidelijk Toneel Globe. Ank van der Moer vertolkte de rol van Ranjewskaja.
De opname vond plaats op 26 november 1970 in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Beluister hier de registratie.

Registratie Je hoeft Amsterdam niet voor me in te pakken, ik eet 't hier wel op (1971)

Registratie van de voorstelling Je hoeft Amsterdam niet voor me in te pakken, ik eet 't hier wel op door Stichting Het Amsterdams Toneel. De voorstelling bevat tevens meerdere liedjes.
De opname vond plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Beluister hier de registratie

Registratie Gelukkige dagen (1978)

De complete registratie van het stuk Gelukkige dagen van Samuel Beckett in de vertaling van Jacoba van Velde. In dit stuk wordt het menselijk bestaan van twee mensen tot zijn uiterste essentie teruggebracht. Winnie (Ank van der Moer), een vrouw van ongeveer vijftig jaar, leeft samen met haar man Willie (André van den Heuvel). Willie reageert slechts af en toe op de lange monologen van Winnie, die op haar beurt troost en inspiratie vindt voor de aanwezigheid van haar man. Dat is kennelijk de voorwaarde voor haar ‘Gelukkige dagen’. Het stuk werd gezamenlijk gespeeld met Vele wegen naar....
De opname vond plaats op 7 november 1978 in Cultureel Centrum, Amstelveen.

Beluister hier de registratie.

Registratie Ank van der Moer speelt Shakespeare (1980)

Registratie van de voorstelling Ank van der Moer speelt Shakespeare door Kerngroep Bijzondere Projekten. De opname vond plaats op 13 oktober 1980 in het HOT Theater in 's-Gravenhage.

Beluister hier de registratie.

Registratie Het huis aan de Amstel (1982)

Registratie van de voorstelling Het huis aan de Amstel door Theatergroep Nijinksy. Ank van der Moer vertolkte de rol van Elisabeth Krommendijk.
De opnames vonden plaats op 13 maart 1982 in Odeon, Amsterdam.

Beluister hier de registratie.

Registratie De Jantjes (1983)

Registratie van De Jantjes door Nooy's Volkstheater, in regie van Dick Nooy. Ank van der Moer speelt Na Druppel.
Op opname vond plaats in Carré in Amsterdam op 20 februari 1983.
De Jantjes was de laatste voorstelling van Ank van der Moer. Door het overlijden van Ank van der Moer op 28 maart 1983 werd de rol van Na Druppel overgenomen door Josephine van Gasteren.

Beluister hier de registratie.