Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Anita Donk (Sydney, Australië, 23 maart 1966) is een Nederlands actrice die onder andere heeft gespeeld in producties als de jongerensoap Onderweg naar Morgen (ONM), de soapserie Het Glazen Huis en de televisieserie Ernstige delicten.

Na het behalen van haar vwo-diploma heeft ze de toneelschool in Maastricht gevolgd, later gevolgd door de studie Theaterwetenschappen. Ze heeft haar studie afgemaakt met een acteursopleiding in Arnhem.

De eerste jaren na haar studie werkte ze voornamelijk bij het Maastrichtse toneelgezelschap 'Het Vervolg' maar ook bij andere gezelschappen. In 1996, het tweede seizoen van ONM, speelde ze een rol als crimineel die paarden gebruikte om diamanten te smokkelen. Later, eind april t/m begin september 2006 speelde ze de rol van prostituee Leni. In Het Glazen Huis speelde Donk de rol van Nora Westhof en in Ernstige Delicten de rol van Christiane van Elst.

In 2006 speelde ze in theaterstuk Huis Clos in het Arnhemse Theater het Hof. Anita is moeder van de 10-jarige Lucas. Sinds 2008 speelt ze de rol van psycholoog Irene Huygens in de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Op 18 maart 2010 werd bekend gemaakt dat Anita Donk samen met haar soapgezin uit Goede tijden, slechte tijden wordt geschreven. [1]

Televisie

Externe link

Referenties

  1. Familie Huygens uit Goede Tijden Slechte Tijden - RTL Boulevard, 18 maart 2010

Biografie

Theater/Dans

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen