De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamAnil Jagdewsing
Geboren1 april 1972
Amsterdam
BeroepMimespeler
DisciplineMime
IMDb-profiel
VVLogohome.jpg

Biografie

Anil Jagdewsing (1972) heeft van 1994 tot 1998 de mime opleiding van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd. In 2000 heeft hij samen met Bas Jilesen de Mimegroep Amsterdam (MGA) opgericht. MGA maakt Urban stories, moderne stadstriptieken over de culturen en subculturen die dit land rijk is. Voorstellingen over de persoonlijke dilemma's van de moderne mens, over de stiekeme segregatie, het moderne conformisme, het dwingende hedonisme; voorstellingen waarin de mogelijkheid onderzocht wordt om persoonlijk positie te bepalen in dit woud van tegenstellingen en overeenkomsten. Dit alles overgoten met bekende en minder bekende hits met de benodigde danspasjes! (bron Facebook site MGA)

Jagdewsing is MC, Electronic musician, performer. Met MGA maakte hij als mime speler, regisseur en muzikant bewegingtheater met een Bollywood flavour.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen met een mimografie van hem

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de muziek

Idem voor het geluid

Bronnen