Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geenaffichegevonden.png

TitelAngels in America
ProducentToneelhuis
Co-productie metOlympique Dramatique
DisciplineToneel
OnderwerpBelgië
Premièredatum20 november 2019
Seizoen2019/2020, 2020/2021
LocatieInternationaal Theater Amsterdam, Amsterdam
OpmerkingenWinnaar van de Colombina voor de meest indrukwekkende bijdragende vrouwelijke rol 2020&2021: Sanne Samina Hanssen. Genomineerd voor de Arlecchio meest indrukwekkende bijdragende mannelijke rol 2020&2021: Lukas Smolders.

Bron: Theatercollectie (Adlib)


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Tiny Bertels (Hannah Prior Pitt, moeder van Joe / Rabby Isidor Chemelwitz, een Joods-orthodoxe rabbijn / Ethel Rosenberg, Communiste en vermeende spion - veroordeeld voor landverraad en geëxcecuteerd)
Evelien Bosmans (De Engel / Emily, een verpleegster)
Lucas de Wolf (Louis Ironson, tekstverwerker bij het Centrale Hof van Beroep - Vaste vriend van Prior)
Tijmen Govaerts (Joseph "Joe" Porter Pitt, Hoofdgriffier bij het Federale Hof van Beroep)
Sanne Samina Hanssen (Harper Amaty Pitt, echtgenote van Joe / Martin Heller, PR-verantwoordelijke van het Departement van Justitite van de Reaganadministratie )
Lukas Smolders (Prior Walter - Vaste vriend van Louis Ironson)
Peter van den Begin (Roy Marcus Cohn, advocaat)
Darryl E. Woods (Belize, een gediplomeerde verpleger en voormalige dragqueen / Mister Lies, imaginaire vriend van Harper - touroperator)


      Bronnen