Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAndrew Makkinga
Geboortedatum"?" contains an extrinsic dash or other characters that are invalid for a date interpretation.?
Geboorteplaats ?
BeroepPresentator

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Andrew Makkinga. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Andrew Makkinga heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Andrew Makkinga heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Andrew Makkinga heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Wachten op Godot Uitvoerende Noord Nederlands Toneel 1999/2000 25 januari 2000 Koos Terpstra
Andrew Makkinga

Andrew Makkinga (Kampala, 9 december 1982) is een presentator. Momenteel werkt hij bij de VPRO.

Andrews biologische vader was politicus. Toen hij 9 jaar was werd hij geadopteerd door het gezin Makkinga in de provincie Groningen. Eerst werkte hij bij een lokale radiozender, maar later presenteerde hij op 3FM de hiphopshow 3VOOR12XL. Op TV presenteerde hij De Battle,daarin werden rap en debat gemengd. Hij zat ook in het panel van het VARA-televisieprogramma Het Lagerhuis.

Momenteel is Andrew verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NPS. Hiervoor presenteert hij (wisselend met Hadassah de Boer) het dagelijkse Cultura Journaal, en af en toe Cultura.nl, wat iedere zondag om 13:40 te zien is op Nederland 2. Deze programma's zijn te zien op de Cultura website onder 'Video on Demand.'

Externe links

Sjabloon:Navigatie dj's 3FM

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen