Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Andrew Dawson. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Andrew Dawson heeft bijgedragen aan 2 productie(s).

Andrew Dawson heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Andrew Dawson heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Quatre mains
Co-producent
Jozef Houben 1998/1999 14 augustus 1998
Thunderbirds F.A.B. The Next Generation Regie Mime Theatre Project 1993/1994 20 februari 1994 Andrew Dawson, Gavin Robertson
Thunderbirds F.A.B. The Next Generation Auteur (schrijver libretto, scenario) Mime Theatre Project 1993/1994 20 februari 1994 Andrew Dawson, Gavin Robertson
Quatre mains IsUitgevoerdDoor Jozef Houben 1998/1999 14 augustus 1998

Biografie

Andrew Dawson is een Britse performer en regisseur. Hij studeerde o.a. moderne dans bij Merce Cunningham in New York en theayet in Parijs bij o.a. Jacques Lecoq. Zie verder zijn profiel op de website van Tedmed.

Theater/Dans

  • Een overzicht van de voorstelling die in Nederland te zien is geweest en waarin hij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase
  • Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd
  • Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Bronnen