André van Duin: Repertoire - Televisie - 1980-1989

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

André van Duin, 1975.

Een Leven Lang Theater André van Duin:


André van Duin - Televisie: 1980-1989

André van Duin en Corrie van Gorp als Meneer en Mevrouw de Bok. Foto: Roy Beusker. André van Duin als Flip Fluitketel. Detail van LP-hoes: De Daverende dertien Carnaval, 1981

 • 31 januari 1980: André Alaaaaf. Omroep: TROS; Regie: Rien van Wijk. Carnavalsfeest/viering gepresenteerd door André van Duin die een kelner speelt. Met verdere medewerking van Prins Carnaval (Frans van Dusschoten), Herman Kortekaas als nar, het Nederlandse elftal en een heleboel artiesten. Prins Carnaval en André praten de optredens aan elkaar en spelen soms een sketch.
 • 24 november 1980: And're André 4. Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Serie programma's, waarin André van Duin en Corrie van Gorp in komische situaties bekende Nederlandstalige liedjes zingen. Eén en ander naar aanleiding van het uitkomen van André van Duin's elpee And're André 4.
 • 1 december 1980: De Flip Fluitketel Show. Omroep: TROS; Regie: Jop Pannekoek. Vier shows met muziek en sketches van André van Duin die met een fluitketel op zijn hoofd rondloopt. Amusementsprogramma van André van Duin als Flip Fluitketel, met medewerking van onder andere Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten. De scènes waarin meneer en mevrouw De Bok in een Japans restaurant gaan eten, groeit uit tot één van de klassiekers van de Nederlandse televisiegeschiedenis. Het programma werd uitgezonden op 1 december 1980, 16 februari, 20 maart en 17 april 1981.
 • 21 december 1980: Dag '80, hallo '81. Omroep: TROS; Regie: Erik van Reyendam. Groots opgezette televisieshow, uitgezonden op Oudejaarsnacht, gepresenteerd door André van Duin. Eén van de gasten is politicus Joop den Uyl, die naderhand ernstige kritiek van de politieke journalisten krijgt op zijn medewerking aan een dergelijk 'amusementsprogramma'.
 • 2 oktober 1981: Het beste van André. Omroep: TROS. Met o.a.: Corrie van Gorp, Frans van Dusschoten, Ronnie Tober, Lee Towers, Guys and Dolls. Amusementsprogramma gepresenteerd door Meneer en Mevrouw De Bok, met herhalingen van stukjes uit Flip Fluitketelshows.
 • 1 januari 1982: De André van Duin Show. Omroep: TROS. Regie: Guus Verstraete Jr. Showprogramma van André van Duin met sketches en muziek en de medewerking van Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten. Ook met Linda de Suza en de Dolly Dots. Muzikale begeleiding door het orkest Koos van Beurden. O.a. een sketch met André van Duin als fotograaf, waarbij hij het publiek fotografeert en grappen maakt om de mensen lachend op de foto te krijgen. In deze sketch volop sluikreclame voor Kodak en Toyota.
 • 2 januari 1982: Showbizzquiz. Omroep: TROS; Regie: Erik van Reyendam. Presentatie: Ron Brandsteder met assistentie van Bella de Showbizzbeer. Aflevering van de Showbizzquiz waarin André van Duin veelvuldig te zien is. Hij zingt o.a. het lied 'Ik wil met jou wel 7 weken'. Op 1 december 1978 werd de Showbizzquiz voor het eerst uitgezonden. In dit spelprogramma worden drie kandidatenparen getest op hun kennis van theater, film, revue en televisie en op hun vaardigheid in een aantal typische showbizzsituaties. In eerste instantie had de TROS André van Duin gevraagd de show te presenteren. Wanneer hij voor de eer bedankt, wordt Ron Brandsteder, André's latere aangever, de presentator. Bella de Beer is jarenlang zijn assistente.
 • 30 januari 1982: De André van Duin Show (2). Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Met o.a.: Frans van Dusschoten, Corrie van Gorp, Earth & Fire en Lori Spee. Showprogramma van André van Duin met sketches en muziek. Het betreft opnames van de theaterrevue van André van Duin, opgenomen in de Agnietenhof in Tiel. Muzikale begeleiding door het orkest Koos van Beurden.
 • 30 april 1982: Boem-Boem. Omroep: TROS; Script: Nico van Aemstel; Regie: Guus Verstraete Jr. Televisiemusical waarin Van Duin een groot aantal dubbelrollen speelt. Hij is onder meer te zien als butler, zanger, soldaat, rijke jongen en oude vrek. Corrie van Gorp speelt het arme meisje dat in zijn ban raakt.
 • Kerst 1982: Kerst met André. Omroep: TROS. Kerstshow voor de TROS-televisie van André van Duin met Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten.
 • januari, 1 februari, 8 maart en 5 april 1983 : André's comedy parade. Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Met o.a.: Frans van Dusschoten, Corrie van Gorp. Vierdelige serie maandelijkse showprogramma van André van Duin met liedjes en sketches. Behalve Frans van Dusschoten en Corrie van Gorp werken o.a. ook Hans Leendertse, Cor Cool, Herbert Joeks, Hans Otjes, Marc Janssen en een aantal gedresseerde chimpansees aan de shows mee. In 1985 maakt Van Duin een nieuwe vierdelige reeks onder dezelfde naam. De reeks wordt eens per maand uitgezonden tussen oktober 1985 en januari 1986.
 • 31 december 1983: Dag '83, hallo '84. Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Met o.a.: Doris Day and the Pins, Trio Pim Jacobs, Vulcano. Rechtstreeks oudejaarsavondprogramma vanuit de Rai in Amsterdam, waarin gastheer André van Duin diverse bekende en onbekende Nederlanders ontvangt, met sketches en optredens van artiesten. Muzikale begeleiding door een orkest onder leiding van Harry van Hoof.
 • 2 juni 1984: De André van Duin Show. Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Amusementsprogramma rond André van Duin, opgenomen in de Vest in Alkmaar met medewerking van Frans van Dusschoten, Corrie van Gorp, Lori Spee, André Hazes, Guys and Dolls, Hans Leendertse.
 • 20 oktober 1984: De André van Duin Show. Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Registratie van de theatervoorstelling Teletheater van André van Duin, met medewerking van Frans van Dusschoten, Corrie van Gorp, Hans Leendertse en The Barrie Stevens Dancers. Herhalingen op 21 juni 1985 en 1 maart 1986 onder de titel André van Duin's Teletheater Show.
 • Zomer 1985: Sterrenslag. Omroep: AVRO. André van Duin presenteert voor de AVRO zes afleveringen van hun zomerprogramma Sterrenslag. Hij verzorgt het commentaar bij de beelden, terwijl Sandra Reemer de trekking van het zogenaamde telelot verricht. Bij de derde aflevering komt Van Duin echter ook in beeld als het typetje Simon Naaigaren.
 • 28 november 1985: And're André 5. Omroep: TROS. Met: Frans van Dusschoten, Corrie van Gorpen Jacco van Renesse. Serie programma's, waarin André van Duin en Corrie van Gorp in komische situaties bekende Nederlandstalige liedjes zingen. Met sketches in de huiskamer en in een operettedecor. Eén en ander naar aanleiding van het uitkomen van André van Duin's elpee And're André 5.
 • 18 oktober en 22 november 1986: 20 Jaar André. Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Met o.a.: Corrie van Gorp, Hans Otjes, Frans van Dusschoten en The Barrie Stevens Dancers. Hoogtepunten uit de André van Duin jubileumrevue Een reis om de wereld in 180 minuten. Met deze revue vierde Van Duin in 1984 zijn 20-jarig artiestenjubileum.
 • 26 februari 1987: De Ep Oorklep Show. Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Zevendelige wekelijkse comedyserie vanuit hotel/café "Het feestpaleis" waar directeur Frans van Dusschoten, zijn hulpje André van Duin en de hotelgasten Hans Otjes, Lucie de Lange en div. bekende Nederlanders allerlei sketches spelen, liedjes zingen en grappen uithalen. Van Duin speelt het onhandige hulpje Ep Oorklep van hoteleigenaar Gé van Gulden (Frans van Dusschoten), die altijd in een Beiers kostuum gekleed gaat. Iedere aflevering wordt afgesloten met een aantal gezongen limericks.
 • 1 juni 1987: André van Duin op Dolle Toeren. Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Persiflage op het programma "Op volle toeren", gepresenteerd door André van Duin, met videoclips waarin Van Duin alle artiesten imiteert.
 • 13 oktober 1987: André van Duin zingt. Omroep: TROS; Regie: Berend Boudewijn. André van Duin zingt een selectie van bekende Perry Como-liedjes in een Nederlandse bewerking. De liedjes worden afgewisseld door korte sketches met Simone Kleinsma en Hans Otjes.
 • Vanaf 2 februari 1988: Animal Crackers. Omroep: TROS; Regie: Ferry de Groot, Guus Verstraete Jr. en André van Duin. Serie programmma’s van steeds twintig minuten, gemaakt door André van Duin, met beelden van verschillende dieren, meestal in een dierentuin, die door Van Duin voorzien zijn van komische stemmetjes en geluiden, waardoor het lijkt alsof de dieren zelf spreken. Aan het eind van elke aflevering roept Van Duin, met babychimpansee Sabientje in zijn armen, de kijkers op om lid te worden van het Wereld Natuur Fonds. Een ander terugkerend onderdeel is de persiflage op Ruud Lubbers in 'De minuut van Ruud', steevast afgesloten met: "Tuut, tuut tuut: de groetjes van Ruud".
 • 24 februari 1989: Wegtrekkers en Animal Crackers. Omroep: TROS. Stemmen van en montage door: André van Duin en Ferry de Groot. Wekelijks programma gepresenteerd door Jaap Aap (een aap met de mond van André van Duin), met persiflages op bekende personen en televisieprogramma's en opnamen van diverse dieren in dierentuinen in Nederland en Vlaanderen die voorzien zijn van komische teksten, geluiden, liedjes enz.
 • 7 november 1987: Gala voor André. Omroep: TROS; Regie: Guus Verstraete Jr. Met o.a.: Corrie van Gorp, Simone Kleinsma, Hans Otjes, Carry Tefsen. Amusementsprogramma, tgv het 25-jarig artiestenjubileum van André van Duin, waarin diverse artiesten een ode brengen aan Van Duin met een optreden. Presentatie: Ivo Niehe. Het programma was eigenlijk bedoeld om uitgezonden te worden op de eerste uitzendavond van het nieuwe commerciële televisiekanaal TV10 van Joop van den Ende. Omdat toezeggingen voor een zendvergunning steeds niet werden gehonoreerd en omdat men het zilveren artiestenjubileum van André van Duin niet langer wilde uitstellen, werd het programma door de TROS uitgezonden.
 • 1989: Jaap Aap presenteert: Wegtrekkers en Animal Crackers. Omroep: TROS. Nieuwe serie rondom de Animal Crackers, wederom door André van Duin en Ferry de Groot gemaakt. In het verlengde van de serie komt de single Mijn naam is Jaap uit, een persiflage op het lied Mein Name is Hase van Chris Roberts, dat eerder door het Lowland Trio populair was gemaakt onder de titel Mijn naam is Haas.

Bronnen