De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamAmsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Opgericht1987
 Website

Informatie

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, (afgekort als AHK) is een instelling voor hoger onderwijs in de kunsten, bestaande uit de Academie voor Beeldende Vorming, het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Theaterschool (Amsterdam), de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

Geschiedenis

De hogeschool is in 1987 ontstaan door fusie van de Academie voor Beeldende Vorming, de Academie van Bouwkunst, de Nederlandse Filmacademie en de Reinwardt Academie.

In 1988 traden de Theaterschool en het Hilversums Conservatorium toe. In 1994 vond fusie plaats met het Sweelinck Conservatorium en ontstond het Conservatorium van Amsterdam. In 1994 en 1995 werden respectievelijk de tweedefase-instituten DasArts en Maurits Binger Film Instituut ingesteld. In 2009 werd door de start van de master Film aan de Nederlandse Filmacademie de samenwerking met Binger Filmlab beëindigd; de tweedefaseopleiding DasArts werd omgevormd tot een master Theater aan de Theaterschool (Amsterdam).

Op 1 september 2016 is de naam van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gewijzigd in Academie voor Theater en Dans. In de praktijk wordt ook de afkorting ATD, gebruikt. Zie verder het bericht op de website van de Hogeschool.

Zie ook de website van deze Hogeschool

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die onder de naam van de Hogeschool als producent in première zijn gebracht, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

Bronnen