De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamAmsterdams Marionetten Theater
Latere naamAmsterdams Marionettentheater Komedie van Hout
Opgericht1985
DisciplinePoppenspel, Muziektheater
TrefwoordenMarionetten, Jeugdtheater, Opera
 Website

Amsterdam Marionette Theatre: De Impresario (Der Schauspieldirektor) - W.A. Mozart. Bron: Youtube.

Informatie

Het Amsterdams Marionetten Theater (AMT) werd opgericht in 1985, door de Nederlandse poppenspeler en regisseur Hendrik Bonneur. Zakelijke leiding is in handen van Frederieke Cannegieter. In de Productiedatabase is ook een voorstelling van dit marionetten theater geregistreerd onder de naam Amsterdams Marionettentheater Komedie van Hout.

Het AMT brengt een unieke vorm van muziektheater voor jong en oud: het klassieke marionettentheater. Houten acteurs, in kostuums van zijde en fluweel, presenteren opera en muziektheater van diverse componisten. Zes poppenspelers brengen de grote marionetten tot leven.

Het Amsterdams Marionetten Theater (AMT) geeft zo’n 50 tot 60 voorstellingen per jaar in zijn eigen theater. Daarnaast gaat het bijna ieder jaar wel op tournee naar het buitenland. Ook organiseert het AMT operadiners, schoolvoorstellingen en workshops. Zie verder het profiel op de website van deze organisatie.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit marionetten theater als producent in première zijn gebracht en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase en idem onder de naam Amsterdams Marionettentheater Komedie van Hout.

Bronnen