Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ambrogio-Maestri.jpg

NaamAmbrogio Maestri
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera
 Website
Externe databases:
IMDb
VIAF

Hij maakte zijn debuut maakte de bariton in 2001 met Falstaff, onder leiding van Riccardo Muti in de regie van Giorgio Strehler in het Teatro alla Scala in Milaan.

Het Verdi-jaar 2013 stond voor hem opnieuw in het teken van Falstaff: hij was Sir John bij de Opéra de Paris, in Zürich, op de Salzburger Festspiele, in München, Tokio, en in de The Metropolitan Opera New York, waar hij voor de 200ste keer de rol speelde en zong.

Ambrogio Maestri heeft opgetreden onder leiding van dirigenten als Riccardo Muti, [Zubin Mehta Zubin Mehta], Daniele Gatti, Daniel Oren], Fabio Luisi, Antonio Pappano, Jeffrey Tate, Marco Armiliato, Renato Palumbo en Daniel Harding.

Regisseurs waar hij mee werkte waren onder anderen Franco Zeffirelli, Robert Carsen, Graham Vick,Peter Stein, Robert Wilson en Laurent Pelly.

In 2014 zong hij de rol van Sir John Falstaff bij De Nationale Opera in Amsterdam.

Zie ook wikipedia in het Engels.


Ambrogio Maestri heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Ambrogio Maestri heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Ambrogio Maestri heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Falstaff Uitvoerende De Nationale Opera 2013/2014 7 juni 2014 Robert Carsen


Bronnen