Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


MATZER Als of het voorbij is.jpg


Fotografie: Karin Jonkers.

TitelAlsof het voorbij is
ProducentMATZER Theaterproducties
DisciplineToneel
Premièredatum23 november 2013
Seizoen2013/2014
LocatieVerkadefabriek, 's-Hertogenbosch
ProductierecordCatalogus Theatercollectie

Verhaal

Wanneer Tony een brief van een notaris ontvangt, wordt hij aangezet te gaan graven in zijn eigen verleden. Dan wordt steeds duidelijker dat hij eerdere gebeurtenissen, die zijn leven verregaand beïnvloed hebben, nooit begrepen heeft. Hierdoor komt zijn ware verleden in golven op hem af, zoals de zee het water uit een te smalle riviermonding terug landinwaarts duwt. Dit dwingt hem tot een diepgaand gewetensonderzoek.

Context

De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engelse auteur Julian Barne. De Engelse titel is 'The Sense of an Ending'. Hij won hiermee zowel de Man Booker Prize als de Europese Literatuurprijs.

Voor de vormgeving van de voorstelling is MATZER een bijzondere samenwerking aangegaan met autonoom kunstenaar Maarten Baas.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:  • Decor: Maarten Baas


Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


      Bronnen