Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Alphonse Janmart jr.

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Alphonse Janmart jr.. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Van deze persoon is geen enkele bijdrage aan een theater- of dansproductie geregistreerd op de TheaterEncyclopedieOm dit te verbeteren, vult u op de betreffende pagina('s) over theater- of dansproducties de bijdragen van deze persoon aan..

Informatie

Alphonse Janmart jr. gaf leiding aan het Nederlandsch Operette Gezelschap, in de publiciteit ook wel genaamd het Nederlandsch Operette Ensemble.
Een gezelschap onder deze naam had vanaf september 1904 gefunctioneerd onder leiding van Alexander Saalborn.
In 1907 en 1908 verdween diens naam geleidelijk van het affiche en kwam, die van Alphonse Janmart jr. daarvoor in de plaats terwijl de medewerkers aan de voorstellingen in grote lijn dezelfden bleven.
In 1908 heeft Alexander Saalborn met heel andere uitvoerenden onder de producenten-naam Nederlandsch Operette Gezelschap nog enkele voorstellingen uitgebracht, waarbij de naam van Alphonse Janmart jr. dan weer niet te zien was.