Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Verhaal

Klankgedicht-compositie voor solo Geraldine Brans met draaiiende bandrecorder-tekstSjoerdSchwibettus

Twee van elkaar onafhankelijke duetten gebruiken dezelfde constructie als decor met een koord als lijn in de ruimte als alternatief draagvlak en als dak voor elk zijn eigen verhaal.
Mime duet Sjoerd Schwibettus en Geraldine Brans.
Dans duet Gail Dockery en Marjan Wolfseher, met muziek van Irmaos Unidos do Caicara en film van Ton Guiking en Marjan Wolfseher en Gail Dockery.
Decor, installatie ontwerp en uitvoering Henny van Belkom, Kees Nobel. Licht en techniek Benno Voorham, Productie en zakelijke leiding Liesbeth Iest. Affiche en foto's Patricia Desmarquest - Lay out Peik Suyling. St.Bewegingsstudio - Het Veem Theater werd voor zijn voorstellingswerk financieel ondersteund door C.R.M. en kreeg voor 3 jaar een ontwikkelingssubdidie.

Patricia Desmarquest foto

Achtergronden

GAIL DOCKERY: In 1970 van Texas naar Nederland verhuisd. Moderne dans opleiding bij Koert Stuyf en Ellen Edinof. Aansluitend afgestudeerd aan de London School of contemporary Dance. Na stages als choreografe en docent in London en Barcelona terug in Nederland en mede oprichter en artistiek leider van Stichting Bewegingsstudio en Het Veem Theater Amsterdam. Sedert 1978 docent Moderne Dans opleiding Theaterschool.
MARJAN WOLFSEHER: geboren in Heidelberg - BRD. Oktober 1981 afgestudeerd aan de Moderne Dans afdeling Theaterschool Amsterdam met 'Momentum'. Sedertdien ook dansdocent Moderne Dans opleiding.
GERALDINE BRANS: afgestudeerd aan de Theaterschool, mime afdeling in Amsterdam en als mimespeelster verbonden geweest aan Mimetheater Waste of Time, Bewegingstheater Bewth en Bewegingstheater Bart Stuyf.
SJOERD SCHWIBETTUS: studie Neerlandistiek Universiteit Amsterdam. Afgestudeerd Theaterschool, mime afdeling en aanvullende studies in USA. Medeoprichter en mime acteur/maker mimetheater Termiek. Gastspeler en regisseur bij Technische Theatergroep Perspect. Eigen mimografisch werk waaronder Topje van de Ijsberg-2e prijs Int.Choreographische Wettbewerb Koln- en samenwerking met F.J. Bogner in Bogners Clown company en Will Spoor. Medeoprichter, en artistiek leider St. Bewegingsstudio en Het Veem Theater Amsterdam. Docent mime Theaterschool en Bewegingsstudio.
HENNY VAN BELKOM: technische opleiding hout, metaal, electronica. 2 jaar curssen bij Mimestudio Jan Ruts Antwerpen; vooropleidingen Theaterschool en Bewegingsstudio in mime en moderne dans. Eerst betaalde contact met theater als babysitter bij Jango Edwards. Sedert '81 technicus, decor bouwer bij St. Bewegingsstudio-Het Veem Theater Amsterdam.
BENNO VOORHAM: Begon in 1977 als technicus bij het LAK theater in Leiden naast zijn studie Culturele Anthropologie. Techniek muziektheater 'Ogme'. Lessen gevolgd in mime en moderne dans bij Bewegingsstudio waar hij sedert '80 technicus werd. Hij speelde mee in de productie 'Bodem valt uit' in 1980 en creëerde eigen werk 'Dressing' in 1982.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


   Vastlegging


   Video

   Along Aline Het Veem Theater Amsterdam 1986

   Afbeeldingen


   Bronnen

   https://mimeoost.walkingfaces.nl