Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Alice - MATZER Theaterproducties - 2010-12-17

Alice MATZER.jpg

TitelAlice
ProducentMATZER Theaterproducties
Co-productie metVerkadefabriek
DisciplineToneel
OnderwerpNederland, Jeugdtheater
Premièredatum17 december 2010
Seizoen2009/2010
LocatieVerkadefabriek, 's-Hertogenbosch


Over de voorstelling

Alice verveelt zich dood. Haar moeder is altijd werken omdat ze voor een inkomen moet zorgen na het overlijden van Alice's vader, een toneelschrijver. Nou ja, toneelschrijver… Hij werkte eigenlijk in een luierfabriek, want zo veel verdiende hij niet met dat toneel. Haar moeder is bang dat Alice ook iets zou kunnen overkomen. Daarom moet Alice de hele tijd binnen blijven en stilzitten. Daar zit ze dan, op haar kamer, alleen, met niks om handen, te wachten op niks. Ze zit zich zo verschrikkelijk te vervelen, dat ze hoopt er aan te sterven. Maar dán gaat de lade van haar nachtkastje open... Daar klimt een koning uit, die Alice meeneemt naar een sprookjesachtige nieuwe wereld waar ze tot nu toe alleen maar over durfde te dromen.

Schrijver Peter De Graef bewerkte op verzoek van regisseur Madeleine Matzer het gegeven van een meisje en haar fantasie, uit de beroemde klassieker Alice in Wonderland van Lewis Caroll, tot een eigentijdse en universele vertelling waarin onder meer wordt getoverd met virtual design.

Alice werd in 2010 speciaal gemaakt voor de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch, waar het als Kerstvoorstelling een aantal keer te zien was.


Alice van Lewis Carroll bewerkt door Peter de Graef

MATZER Theaterproducties

Seizoen: 2009/2010

Trefwoorden: Jeugdtheater


Bronnen