Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenBetrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:Rolverdeling en uitvoerenden

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Over de voorstelling

   Alice verveelt zich dood. Haar moeder is altijd werken omdat ze voor een inkomen moet zorgen na het overlijden van Alice's vader, een toneelschrijver. Nou ja, toneelschrijver… Hij werkte eigenlijk in een luierfabriek, want zo veel verdiende hij niet met dat toneel. Haar moeder is bang dat Alice ook iets zou kunnen overkomen. Daarom moet Alice de hele tijd binnen blijven en stilzitten. Daar zit ze dan, op haar kamer, alleen, met niks om handen, te wachten op niks. Ze zit zich zo verschrikkelijk te vervelen, dat ze hoopt er aan te sterven. Maar dán gaat de lade van haar nachtkastje open... Daar klimt een koning uit, die Alice meeneemt naar een sprookjesachtige nieuwe wereld waar ze tot nu toe alleen maar over durfde te dromen.

   Schrijver Peter De Graef bewerkte op verzoek van regisseur Madeleine Matzer het gegeven van een meisje en haar fantasie, uit de beroemde klassieker Alice in Wonderland van Lewis Caroll, tot een eigentijdse en universele vertelling waarin onder meer wordt getoverd met virtual design.

   Alice werd in 2010 speciaal gemaakt voor de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch, waar het als Kerstvoorstelling een aantal keer te zien was.


   Alice van Lewis Carroll bewerkt door Peter de Graef

   MATZER Theaterproducties

   Seizoen: 2009/2010

   Trefwoorden: Jeugdtheater

   Bronnen