Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Verhaal

Alice verveelt zich dood. Haar moeder is altijd werken omdat ze voor een inkomen moet zorgen na het overlijden van Alice's vader, een toneelschrijver. Nou ja, toneelschrijver… Hij werkte eigenlijk in een luierfabriek, want zo veel verdiende hij niet met dat toneel. Haar moeder is bang dat Alice ook iets zou kunnen overkomen. Daarom moet Alice de hele tijd binnen blijven en stilzitten. Daar zit ze dan, op haar kamer, alleen, met niks om handen, te wachten op niks. Ze zit zich zo verschrikkelijk te vervelen, dat ze hoopt er aan te sterven. Maar dán gaat de lade van haar nachtkastje open... Daar klimt een koning uit, die Alice meeneemt naar een sprookjesachtige nieuwe wereld waar ze tot nu toe alleen maar over durfde te dromen.

Context

Schrijver Peter De Graef bewerkte op verzoek van regisseur Madeleine Matzer het gegeven van een meisje en haar fantasie, uit de beroemde klassieker Alice in Wonderland van Lewis Caroll, tot een eigentijdse en universele vertelling waarin onder meer wordt getoverd met virtual design.

Alice werd in 2010 speciaal gemaakt voor de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch, waar het als Kerstvoorstelling een aantal keer te zien was.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.


      Bronnen