De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Informatie

Albert Verlinde Entertainment is de naam van de grootste theaterproducent van reizende producties in Nederland en België, staat sinds 1999 garant voor de ontwikkeling, productie en exploitatie van kwalitatief live entertainment voor een breed publiek en gevestigd in ‘De Gruyterfabriek’ in ’s-Hertogenbosch. Dit impresariaat is opgericht door theaterproducent en televisiepersoonlijkheid Albert Verlinde dat in 2011 de voortzetting was van het impresariaat V&V Entertainment

Internationale titels als The Sound of Music, Shrek, Grease, Annie, Flashdance, Hairspray, Legally Blonde en Dreamgirls zijn de afgelopen jaren met respect voor het origineel succesvol doorontwikkeld voor de Nederlandse markt. Daarnaast investeert Albert Verlinde Entertainment in de ontwikkeling van eigen titels, waarbij het cultureel erfgoed hoog in het vaandel staat. Succesvolle producties zijn Doe Maar!, Toon, Ramses, Sonneveld en de met lovende recensies overladen voorstelling De Kleine Blonde Dood.

Per 1 januari 2015 worden Joop van den Ende Theaterproducties BV en Albert Verlinde Entertainment samengevoegd. Stage Entertainment International neemt alle aandelen over van Albert Verlinde Entertainment. Albert Verlinde wordt per 1 maart 2015, als beide bedrijven organisatorisch op elkaar zijn afgestemd, algemeen directeur van het Nederlandse bedrijf, dat vanaf 1 januari officieel Stage Entertainment Nederland zal heten.

Voorstellingen

Een overzicht van de producties die onder de naam Albert Verlinde Entertainment in première werden gebracht en als zodanig in de Theaterencyclopedie geregistreerd.

Zie ook idem het overzicht van de producties die onder de naam Albert Verlinde Entertainment B.V. werden uitgebracht.

En zie ook idem het overzicht van de producties onder de naam,

Bronnen