Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAlbert Bakker
Volledige naamBakker, Albert Johannes Maurits
Geboortedatum31 mei 1864
Geboorteplaats Numansdorp
Overlijdensdatum6 februari 1947
Overlijdensplaats Leeuwarden
BeroepActeur
DisciplineToneel

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Albert Bakker. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Van deze persoon is geen enkele bijdrage aan een theater- of dansproductie geregistreerd op de TheaterEncyclopedieOm dit te verbeteren, vult u op de betreffende pagina('s) over theater- of dansproducties de bijdragen van deze persoon aan..

Biografie

Albert Bakker (1864-1947) was een telg uit het bekende toneelgeslacht. Hij debuteerde als Frans in Rosier Faassens stuk "De Militaire Willemsorde" en speelde jaren bij het reizende gezelschap van zijn ouders, dat na de dood van zijn vader, Albert Bakker sr. in 1882, door zijn moeder, mevr. Bakker-Stips, werd geleid. Zijn 60-jarig jubileum vierde hij in Leeuwarden met de titelrol in "Teun de nachtwacht" van Justus van Maurik. Bakker, ook enige tijd leider van Hollandsch Tooneel, was gehuwd met Sara Blaauw.

Trivia

  • Gehuwd met Sara Blaauw.
  • Ouders: Albert Bakker sr. en Johanna Madeleine Stips.
  • 60-jarig jubileum in "Teun de nachtwacht" te Leeuwarden.

Bronnen