Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAlan Bergman
Geboortedatum11 september 1925
Geboorteplaats New York
BeroepComponist, Schrijver
TrefwoordenLiederen
Externe databases:
IMDb
IBDb
VIAF

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Alan Bergman. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Alan Bergman heeft bijgedragen aan 4 productie(s).

Alan Bergman heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Alan Bergman heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Herexamen Auteur (schrijver libretto, scenario) ABC Cabaret 1961/1962 15 augustus 1961 Toon Hermans, Wim Kan, Corry Vonk, Wim Sonneveld
Jasperina Solo Muziek Jasperina de Jong 1974/1975 9 oktober 1974
Glenn Gould Muziek Het Nationale Toneel 2007/2008 3 april 2008 Franz Marijnen
Jenny Arean en Louis van Dijk Muziek Brigitte van Gool Producties & Management 2009/2010 27 september 2009 Ruut Weissman

Biografie

Alan Bergman is een Amerikaanse songwriter en werkt daarbij samen met zijn zus Marilyn Bergman. Zie verder Wikipedia en de bio op hun website], beiden in het Engels.

Bronnen