Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Eline ten Camp en Leon Voorberg als Ann en George Deever in Al mijn zonen, 2010. Foto: Sanne Peper. Collectie TIN. Fred Goessens als Joe Keller in Al mijn zonen, 2010. Foto: Sanne Peper.

Verhaal

"Al mijn zonen" is het hartverscheurende portret van de familie Keller die genadeloos ontwaakt uit de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Context

De voorstelling werd door de Volkskrantrecensenten unaniem uitgeroepen tot hét hoogtepunt van 2010/2011. De voorstelling was een coproductie van Toneelschuur Producties en TA2.

Citaat van Vicent Kouters in De Volkskrant: "Al mijn zonen is de afronding van Delpeuts oorlogstrilogie, waartoe ook die twee voorstellingen behoren. Het is niet minder dan een overdonderend slotakkoord." (De Volkskrant, 13 december 2010)

In het kader van het platform van Toneelgroep Amsterdam voor de ontwikkeling van (regie)talent, brachten TA-2 en Toneelschuur Producties sinds 2007 vijf gezamenlijke producties uit:
1. Britannicus (Jean Racine) in regie van Thibaud Delpeut;
2. De Vroedt’s A Streetcar Named Desire (Tennessee Williams);
3. Antigone - Kreon - Oidipous, een bewerking van Sofokles’ Thebaanse tragedies in regie van Delpeut;
4. Glengarry Glen Ross (Vastgoed B.V.) van David Mamet in een regie van Eric de Vroedt
5. Al mijn zonen (Arthur Miller) in regie van Thibaud Delpeut.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Fred Goessens als Joe Keller
Marieke Heebink als Kate Keller
Roeland Fernhout als Chris Keller
Eline ten Camp als Ann Deever
Leon Voorberg als George Deever
Janni Goslinga als Sue Bayliss
Alwin Pulinckx als Jim Bayliss


   Vastlegging


   Video (volledige registratie)

   Lengte: 1 uur en 47 minuten.

   Uitgever: Toneelschuur Producties, Toneelgroep Amsterdam, 2010.

   De registratie werd opgenomen in de Toneelschuur, december 2010.

   De publicatie van deze voorstellingsregistratie werd mede mogelijk gemaakt door Toneelschuur Producties in het kader van de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

   Toneelschuur producties positief.jpg

   Bronnen