Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAimée de Pater
Geboortedatum1 mei 1998
Geboorteplaats Nieuwkoop
BeroepActeur, Zanger, Danser
DisciplineAmusementsvorm
TrefwoordenMusical
 Website

Aimée de Pater is een Nederlandse actrice, zangeres en danseres. Van jongs af aan speelde ze in verschillende musicalproducties, zoals Ciske de Rat (Betje), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (kinderensemble), Mary Poppins (Jane Banks), Droomvlucht (Amyra) en Annie.

De Pater studeerde in 2019 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater. Ze kreeg onder andere les van Brigitte Odett, Marleen van der Loo, Peter van Dosselaer, Tim van Straeten en Zjon Smaal. Ook speelde zij tijdens haar studie de rol van Wendla Bergmann in de voorstelling Spring Awakening.

Na haar opleiding was ze als Eline Heemstede te zien in Charley, de komische musical, en in België in de musical Hans & Grietje.

In seizoen 2019/2020 speelde ze jonge Anastasia, Marfa en het ensemble in Anastasia. Vanaf juni 2021 is ze een seizoen lang te zien in The Sound of Music, als swing en understudy Liesl.

In 2022/2023 deed ze mee aan de televisiezoektocht Op Zoek Naar Grease, waarin ze één van de acht kandidaten was voor de hoofdrol van Sandy.


Aimée de Pater heeft bijgedragen aan 4 productie(s).

Aimée de Pater heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Aimée de Pater heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.


Bronnen