Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Biografie

Aimée de Pater is een Nederlandse actrice, zangeres en danseres. Van jongs af aan speelde ze in verschillende musicalproducties, zoals Ciske de Rat (Betje), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (kinderensemble), Mary Poppins (Jane Banks), Droomvlucht (Amyra) en Annie.

De Pater studeerde in 2019 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater. Ze kreeg onder andere les van Brigitte Odett, Marleen van der Loo, Peter van Dosselaer, Tim van Straeten en Zjon Smaal. Ook speelde zij tijdens haar studie de rol van Wendla Bergmann in de voorstelling Spring Awakening.

Na haar opleiding was ze als Eline Heemstede te zien in Charley, de komische musical, en in België in de musical Hans & Grietje.

In seizoen 2019/2020 speelde ze jonge Anastasia, Marfa en het ensemble in Anastasia. Vanaf juni 2021 is ze een seizoen lang te zien in The Sound of Music, als swing en understudy Liesl.

Voorstellingen

Een chronologisch en daaronder een link naar alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
Mary Poppins - Joop van den Ende Theaterproducties BV - 2010-04-11
Charley, de komische musical - Jon van Eerd Pretpakhuis - 2018-12-09
Anastasia - Stage Entertainment Nederland - 2019-09-22
The Sound of Music - Stage Entertainment Nederland - 2021-07-09

Bronnen